Festivālā «Dzīvā mūzika 2024» oktobrī notiks latviešu un igauņu kopādziedāšanas svētki

No 17. līdz 19. oktobrim Rīgā un Valkas novadā gaidāmas tradicionālās mūzikas festivāla "Dzīvā mūzika" norises. Festivāls, kas katru reizi pievēršas kādai noteiktai Latvijas un kaimiņzemju instrumentu spēles vai mūzikas repertuāra tradīcijai, šogad sarūpējis īpašu pārsteigumu. Latviešu un igauņu kopādziedāšanas svētki atklās, ka daudzas no labi zināmajām latviešu galda dziesmām ne mazāk populāras ir arī pie mūsu ziemeļu kaimiņiem, stāsta festivāla rīkotāji.

"Gaujas laivinieku", "Kā var aizmirst", "Mīļais, nesteidzies" un daudzas citas dziedāsim un mācīsimies dziedāt igauņu valodā kultūrvietās Rīgā un Valkas novadā. Valkā notiks dziesmu grāmatas "Laululaud / Dziesmu galds – 17 tautā iemīļotas dziesmas latviešu un igauņu valodā" oficiālā atvēršana. Tā tapusi, pateicoties INTERREG Igaunijas–Latvijas sadarbības programmas un Sabiedrības integrācijas fonda no Kultūras ministrijas valsts budžeta līdzekļiem piešķirtajam līdzfinansējumam.

Grāmata "Laululaud / Dziesmu galds – 17 tautā iemīļotas dziesmas latviešu un igauņu valodā&quot...
Grāmata "Laululaud / Dziesmu galds – 17 tautā iemīļotas dziesmas latviešu un igauņu valodā"

Festivāla dalībnieki – mūzikas grupas no Latvijas un Igaunijas – muzicēs 18. oktobrī deju vakarā Kārķu tautas namā un Kopādziedāšanas svētku koncertā 19. oktobrī Valkas kultūras namā. Šīs tikšanās ļaus novērtēt līdzīgo un atšķirīgo latviešu un kaimiņu tautu mūzikā, kopīgo kultūras mantojumu un senus un jaunāku laiku aizguvumus. 

Tradicionālās mūzikas festivāla Dzīvā mūzika 2024 – Latviešu un igauņu kopādziedāšanas svētku programma:

  • 17. oktobrī, ceturtdienā, bārā "Lofts", Rīgā, Matīsa ielā 8, sadziedāšanās vakars ar latviešu un igauņu dziesmām.
  • 18. oktobrī, piektdienā, Kārķu tautas namā, Kārķos, Valkas novadā pulksten 19.00  koncerts – deju vakars ar Latvijas un Igaunijas muzikantiem.
  • 19. oktobrī, sestdienā, Valkas kultūras namā, Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8, pulksten 15.00 Grāmatas "Laululaud / Dziesmu galds prezentācija.  Latviešu un igauņu dziesmu mācīšanās un sadziedāšana. Pulksten 18.00 Kopādziedāšanas svētku koncerts (ieeja brīva).

Ilmārs Pumpurs no "Hāgenskalna muzikanti" un Mati Vürst no "Palat Nr.7"
Ilmārs Pumpurs no "Hāgenskalna muzikanti" un Mati Vürst no "Palat Nr.7"

Festivālā piedalās Valkas tautas mūzikas kapela "Sudmaliņas", kapela "Hāgenskalna muzikanti" (Rīga), ermoņiku spēlmanis Aivars Katajs (Skrīveri), Janta un Ilmārs Meži (Rīga), mūzikas grupa "Heino Tartes ja sõbrad" (Pelva), folkgrupa "Palat Nr. 7" (Pērnava).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti