Rīta Panorāma

Saruna ar Olimpisko čempionu 3x3 basketbolā Agni Čavaru

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Liepājā izskanējis festivāls "Summer Sound"

FOTO: Labvēlīga laika lutināts, Liepājā izskanējis festivāls «Summer Sound 2024»

Spīdot saulei un matos rotaļājoties Baltijas jūra vējam, Liepājā aizvadītajā nedēļas nogalē izskanējis festivāls "Summer Sound". Šogad festivāls svinēja savu 12. dzimšanas dienu un vienkopus pulcēja labi zināmus māksliniekus no Latvijas un ārvalstīm. Festivāla apmeklētāji atzīst, ka ir sagādāti neaizmirstami mirkļi un pozitīvisma lādiņš krietnam laikam.

Cilvēku straumes, kuras plūst vienā virzienā, lai apvienotos Liepājas pludmales smiltīs – īsumā tā varētu raksturot nu jau aizvadīto festivālu "Summer Sound". Uz vairākām festivāla skatuvēm cilvēkus priecēja gan labi zināmi pašmāju, gan ārvalstu mūziķi, un ikviens varēja atrast savai gaumei piemērotāko.

Apmeklētāji Baiba un Egons saka: "Esam kopā ar jauniešiem, kuri šeit tusē. Mūsu meita uzstājas kopā ar "Citiem zēniem", tāpēc bija tas impulss atbraukt. Iepriekš bija savādāk. Foršs pasākums, un mēs uzskatām, ka šis ir viens no foršākajiem pasākumiem. Mēs izbaudām, redzam kā jaunieši tusē. Viņiem patīk tā mūzika, izdomā, uz ko iet. Tā ir kvalitatīva atpūta."

Baiba un Egons festivālu apmeklē ceturto gadu, bet ir daudz cilvēku, kuri festivālā ir pirmo reizi, bet visi kā viens saka, ka ir iegūtas pozitīvās emocijas, pēc kā ir braukts.

"Labus cilvēkus, foršāko mūziku no latviešu izpildītājiem. Kopumā festivāls ir kā izbēgšana no realitātes un iekāpšana citā pasaulē, lai varētu apstāties ikdienas skrējienā un izbaudīt ne tikai pilsētu, bet arī skaistu mūziku. Svarīgākais, ka saule un laikapstākļi mūs lutina. Festivālu varam izbaudīt uz visiem 100!" stāsta festivālā sastaptie jaunieši.

Šī gada festivāls spilgtāk iezīmē vēl vienu tendenci – cilvēki īpaši piedomā pie festivāla tērpa, un jāsaka, ka šī gada "Summer Sound" modes tendences ir košas un tas attiecas ne tikai uz apģērbu. "Vakar bijām sudraba, šodien rozā. Galvenais ir būt košām un pamanāmām. Esam liepājnieces un vēlamies parādīt to, kā ir jāģērbjas šeit!" stāsta festivāla apmeklētājas.

"Ja mēs salīdzinām ar "Positivus", jā, abi festivāli ir dažādi, bet man šķiet, ka šis latvietim ir tuvāks. Novērojam, ka cilvēki ir sākuši gatavoties festivāliem. Viņiem arī saskaņoti tērpi un kostīmi, kā arī šie spīdumi!" teic uz festivālu atnākušais Toms.

Bet starp košām krāsām un spīdumiem ir arī kāds, kurš festivālā ieradies Latvijas hokeja izlases kreklā. Tas ir Eduards, kurš atklāj: "Es kārtoju skapi, gāju cauri mantām. Ieraudzīju šo kreklu un atcerējos Kasparu Daugaviņu, kā pēc vienas spēles dziedāja [dziesmu] "Nārnija". Tāpēc es tā izlēmu un aizgāju uz [grupu] "Olām" ar šo kreklu. Es sapratu, ka tas ir nepieciešams."

Īstā ballīte sākas pēc tumsas iestāšanās, kad uz skatuvēm kāpj vieni no festivāla galvenajiem māksliniekiem. Kamēr festivāla galvenā skatuve vēl gaida cilvēku pūli, tikmēr pie citas fani bauda somu repera Kārijas priekšnesumu, kuram šī ir pirmā uzstāšanās reize Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti