Eiroradio koru konkursa «Let The Peoples Sing» finālā Latviju pārstāvēs LU jauktais koris «Juventus»

6. oktobrī no pulksten 20 Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē skanēs Eiroradio koru konkursa "Let the Peoples Sing" fināls, kurā par galveno balvu – "Sudraba rozes kausu" – sacentīsies astoņi kori bērnu/jauniešu un pieaugušo kategorijā. Latviju šajā konkursā pārstāvēs Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus".

Konkursa organizēšana šogad ir "BBC Radio" aprūpē, kur 1961. gadā dzimusi konkursa ideja, tāpēc Londonā atradīsies arī starptautiska žūrija astoņu cilvēku sastāvā. Viņu vidū pārstāve no Latvijas būs komponiste un Latvijas Radio 3 "Klasika" koncertu un ierakstu producente Anna Veismane.

Kori dziedās savās mītnes zemēs pēc noteikta grafika. Latvijas Radio izvirzītais kandidāts – Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" Valda Tomsona vadībā – savu sagatavoto desmit minūšu programmu – Jēkaba Jančevska "Aeternum" un Evijas Skuķes "Mēness vokalīzi" – tiešraidē no Latvijas Radio 1. studijas demonstrēs plkst.  21.27. 

LU jauktais koris "Juventus" Latvijas Radio 1. studijā
LU jauktais koris "Juventus" Latvijas Radio 1. studijā

Koru uzstāšanās secība:

1. Bulgārijas Radio bērnu koris
2. "Incantanti" (Šveice)
3. Kopenhāgenas meiteņu koris (Dānija)
4. "Iucundus" (Somija)
5. "Encore" (Igaunija)
6. "KYN" (Somija)
7. "Juventus"(Latvija)
8. "Hägersten A cappella" (Zviedrija)

Pēc uzstāšanās visupirms tiks nosaukti katras kategorijas uzvarētāji (ap plkst. 21.00 un ap plkst. 21.55), bet konkursa noslēgumā žūrija paziņos Grand Prix ieguvēju (ap plkst. 23.15).

Nedaudz vēstures

Pirms 63 gadiem (1961) konkursa ideja dzima Lielbritānijā, BBC, un tikai vēlāk tā izauga par starptautisku notikumu, kurā tika piesaistītas daudzas Eiropas raidorganizācijas. Pirmais konkurss notika Londonā, pēdējais norisinājās 2019. gadā Barselonā. Pandēmija izraisīja pārrāvumu konkursa ciklā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti