Festivālā «Pink Noise Riga» kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies «Grammy» laureāts – saksofonists Marsalis

Atklājot "Pink Noise Riga", jaunu mūzikas festivālu, kopā ar Latvijas Radio bigbendu 9. novembrī "Palladium Rīga" uzstāsies Brenfords Marsalis.

Marsalis ir trīskārtējs "Grammy" balvas ieguvējs un viens no pasaules atzītākajiem saksofonistiem, džeza instrumentālistiem un klasiskās mūzikas solistiem, kino un Brodvejas komponistiem, kā arī pasniedzējiem. Pēc četrām desmitgadēm, kas pavadītas pasaules mūzikas starmešu gaismā, Marsalis būs Rīgā ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs, teic festivāla rīkotāji.  

Kopš 80. gadiem, kad Brenfords Marsalis pārliecinoši sevi pieteica kā "jauno džeza lauvu", talantīgais saksofonists izcīnījis trīs "Grammy" balvas un kļuvis par vienu no pasaules atzītākajiem instrumentālistiem, komponistiem un pasniedzējiem.

Gan muzicēšana "Branford Marsalis" kvartetā, gan sadarbība ar džeza dižgariem Ārtu Bleikiju un Brenforda brāli Vintonu Marsali, gan spīdēšana kopā ar Diziju Gilespiju, Mailsu Deivisu un Hērbiju Henkoku, gan piedzīvojumi pop un rokmūzikā kopā ar Stingu un "Grateful Dead", gan arī veiksmīgie Brodvejas, klasiskās un filmu mūzikas projekti, ir tikai daži apliecinājumi saksofonista augstajai muzikālajai raudzei, uzsver festivāla rīkotāji.

Latvijas Radio bigbends
Latvijas Radio bigbends

Festivāla "Pink Noise Riga" atklāšanas koncertā 9. novembrī Marsalis muzicēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu, atskaņojot savas karjeras mūzikas izlasi. Katra bigbenda uzstāšanās ir kā īpaša enerģijas apmaiņa starp mūziķiem un klausītāju. Šobrīd kolektīvs ir neatņemama Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļa un Kārļa Vanaga vadībā gatavo jaunus un interesantus projektus.

Jauno festivālu – "Pink Noise Riga" – veido Latvijas Radio bigbenda direktors Dāvis Jurka kopā ar Aigara Norda, "Rimi" Rīgas maratona un "Riga Wine & Champagne" dibinātāja, komandu. Nākamā "Pink Noise Riga" māksliniekus, kas Rīgu pieskandinās 2025. gada vasarā, festivāls izziņos šā gada novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti