Rīta regtaims

Gan atpazīstams, gan pilnīgi jauns. Saruna ar Orķestra "Rīga" vadītāju Valdi Butānu

Rīta regtaims

Mūzika, kas dziedina iekaisušās sirdis. «Šūbertiāde» šogad pirmoreiz notiks Jaunauces pilī

Emīlija Pavlovska: Iemīlējos tajā, kā mūzikls stāsta stāstu caur dziesmu un deju

Jaunā izpildītāja Emīlija Pavlovska ar koncertu vedīs Latvijas klausītājus tuvāk mūzikliem

"Es Rīgas Doma kora skolā biju viena no pirmajiem avantūristiem, kas iestājās nesen izveidotā Muzikālā teātra nodaļā. Tur es iemīlējos šajā žanrā un sapratu, ka tas ir tas, kas man jādara," Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Rīga regtaims" stāsta topošā muzikālā teātra aktrise Emīlija Pavlovska.

Jaunā izpildītāja Emīlija Pavlovska rudenī uzsāks noslēdzošo studiju gadu Manhetenas Mūzikas skolā. "Studijas ir ļoti vērtīgas gan finansiāli, gan zināšanu līmenī. Summas ir lielas, bet es teiktu, ka redzu, kur tie līdzekļi tiek ieguldīti, un es redzu vērtību tajā," teic Emīlija Pavlovska.

Viens no ieguvumiem, studējot Ņujorkā, viņasprāt, ir iespēja strādāt ar cilvēkiem, kuri ir uzauguši kopā ar Brodvejas mūzikliem.

Kā vēl vienu būtisku izaugsmes faktoru mūziķe atzīst uzstāšanos uz krāšņām lielbudžeta skatuvēm. "Katru gadu skolā tiek uzsvesti vismaz četri mūzikli, un katrs students piedalās vismaz vienā. Aizvadītā gada spilgtākais piemērs bija mūzikls "Bye, Bye, Birdie", kurā es piedalījos," Emīlija Pavlovska stāsta, minot, ka zālē atradās ap 500 klausītāju un vairāk nekā 20 krāšņi tērptus māksliniekus pavadīja dzīvais orķestris, kā arī iespaidīga scenogrāfija.

Savu mīlestību pret mūziklu Emīlija Pavlovska atklājusi, mācoties Rīgas Doma kora skolā. "Es Rīgas Doma kora skolā biju viena no pirmajiem avantūristiem, kas iestājās nesen izveidotā Muzikālā teātra nodaļā. Tur es iemīlējos šajā žanrā un sapratu, ka tas ir tas, kas man jādara," viņa stāsta, atklājot, ka iepriekš nemaz nav zinājusi, ka mūzikls bez dziedāšanas, dejošana un aktiermeistarības sevī ietver vēl tik daudz citu elementu. "Es iemīlējos tajā, kā mūzikls stāsta stāstu caur dziesmu un deju. Man tas likās fenomenāli," stāsta Emīlija Pavlovska.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Katru vasaru viesojoties Latvijā, mūziķe iedibinājusi tradīciju tikties ar saviem draugiem, klausītājiem un atbalstītājiem, lai sniegtu koncertu un dalītos savos iespaidos par pieredzēto mūzikas piepildītajā Ņujorkā. Šis gads nav izņēmums.

Jau 7. augustā pulksten 19.00 jaunā māksliniece gaidīs ikvienu mūzikas un mākslas telpā "Oratorio", lai sniegtu koncertprogrammu "Tuvāk mūzikliem".

Programmā izskanēs dziesmas no tādiem pasaulē slaveniem mūzikliem kā "Čikāga" un "Mazā nāriņa". Neizpaliks arī skaņdarbi no dažādām latviešu muzikālajām izrādēm. Kopā ar Emīliju Pavlovsku uz skatuves kāps arī pianists Matīss Žilinskis, dziedošais aktieris Maksims Busels, jaunie Rīgas Doma kora skolas mūzikla nodaļas absolventi Eduards Rediko un Gerda Igaune, kā dziedātāja Annija Putniņa, kas savulaik bijusi Emīlijas Pavlovskas pirmā mūziklu dziedāšanas skolotāja.

"Uzstājoties kopā ar Anniju, mani vienmēr pārņem ļoti sentimentāla un silta sajūta. Esmu pateicīga, ka viņa iepazīstināja mani ar šo žanru," stāsta Emīlija Pavlovska, kura neslēpj prieku par to, ka, kļūstot par profesionāli, viņa izbauda brīžus, kad var stāvēt uz vienas skatuves kopā ar savu skolotāju un justies kā līdzvērtīga, ne vairs tikai kā studente.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti