Rīta Panorāma

Izrāde "Stulbā dzīve" – godīga un sāpīga pasmiešanās par dzīvi

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Jau sesto reizi notiks festivāls "Bauska TASTE"

Nedēļas nogalē dodies uz Bauskas pilskalnu? Te ceļvedis «Bauska Taste» programmā

9. un 10. augustā Bauskas pils parkā notiks festivāls "Bauska Taste", kura muzikālo programmu veido 22 priekšnesumi – laika pārbaudītas leģendas un šobrīd populārie mākslinieki, jaunie talanti un ārzemju viesi –, kopā veidojot labu muzikālo izlasi, lai būtu lietas kursā par to, kas notiek. 

Ko dzirdēsim, kādas izklaides būs piedāvājumā un kas jāņem vērā? To piedāvājam iepazīt šajā ceļvedī.

Piektdiena

Piektdienas, 9. augusta, programmas sākums ir pulksten 17, kad uz skatuves kāps jaunā dziedātāja Paulù, kura šogad izdeva dziesmu "Pazūdu". Plašāka auditorija dziedātāju zinās no šova "X Faktors". Kā nākamie festivāla klausītājus priecēs "24. Avēnija" – viņus iepazinām konkursā "Supernova", un šajā laikā duets ir izdevis debijas albumu "5. bāze", dziesmās sadarbojoties ar reperiem Edavārdi, Wiesulis un citiem, miksējot dažādus stilus kā pops, hiphops, fanks un džezs.

Grupa "Bekars" ir vietējie Bauskas mūziķi, kas labi zina un pārvalda publikas izklaidēšanu. Savukārt "Elpo" ir jauns elektroniskās mūzikas duets, kura sastāvā ir Mārtiņš Makreckis jeb Makree un Amanda Bašmakova. Viņi pērn izdeva EP "Rožu dārzs". 

Šogad "Bauska Taste" uzņem arī ārzemju viesus – pirmais no tiem būs populārais igauņu mūziķis Noëp, kura mūzikas stilu varētu saukt par elektropopu. Vēlāk publikas izklaidēšanu pārņems atraktīvie "Latgalīšu reps", kuri pazīstami ar saviem lipīgajiem vasarīgajiem hitiem "Žārei Gaļi", "Latgalita".

Festivālā uzstāsies hitu meistari grupa "Musiqq", kuri šogad svin 15 gadu pastāvēšanas jubileju un ir izdevuši arī jaunu albumu "Mākslas darbs".  

Neilgi pirms pusnakts publiku saviļņos pilsētas rokgrupa "Laika suns", kuriem arī šogad iznācis jauns albums "Imitācijas".

Piektdienas nakts galvenais mākslinieks būs ukraiņu mūziķis Ivans Dorns. Viņa priekšnesumi vienmēr ir laba iespēja izdejoties – muzikāli tos var dēvēt par elektropopu, kas draudzējas ar fanka, hiphopa un etno mūzikas elementiem. 

Par piektdienas nakts dejām rūpēsies gan DJ Makree, gan Funky DJ Elegant. Viņi abi zina klubu mūzikas specifiku un to, kā to pielāgot festivāla atmosfērai.

Sestdiena

Sestdienas, 10. augusta, programmā ir 12 mākslinieki, un kopējā tēma būs muzikālā robežu saplūšana, kas nozīmē to, ka viena konkrēta žanra birku māksliniekiem nepiespraust.

Pirmais koncerts klausītājus gaida jau pulksten 15, kad uz skatuves kāps muzikāli eklektiskā grupa "Viral Mind".

Sestdienas pēcpusdienā dzirdēsim arī JL Kalmann, kas sola iepriecināt ar melodisku, dvēseliski izpildītu popmūziku. Festivālā uzstāsies arī "X Faktora" uzvarētāja Emilija, kas apvieno dziesminieku tradīciju ar popmūzikas elementiem un klausītājiem ir labi pazīstama ar dziesmām "Sirds pelnos" un "Noticēt sev". 

Jaunā grupa "Idille" zina popmūzikas melodiskumu, ko miksē ar folkpopa un indie roka skanējumu. Šobrīd ierakstu veidā izdotas divas dziesmas "Neviens" un "Pāri upei".

Sestdienas pievakarē uz lielās festivāla skatuves dzirdēsim Ainaru Mielavu, kura mūzika saglabā popularitāti no paaudzes paaudzē. "Bauska Taste" dzirdēsim dziesmas no dažādiem Mielava karjeras periodiem, tajā skaitā  "Nemanot", "Piekūns skrien debesīs", "Kad mēness jūrā krīt", "Ai, jel manu vieglu prātu", "Tu saviļņoji mani".

Sestdienas programmā ir arī repere Viņa, kuras dziesmās krustojas dažādas tematiskās noskaņas un muzikālie žanri.

Pils skatuvi sestdienas vakarā tricinās arī Fiņķis, kurš plašākai publikai pazīstams ar hitu "Raķešu zinātne", ko izpilda kopā ar dziedātāju Patrishu, bet koncertos Fiņķis muzicē kopā ar grupu "Polifauna", nojaucot žanriskās robežas. Tas ir roka, repa un vienkārši labas mūzikas uzlādēts priekšnesums. 

Alternatīvās rokmūzikas pārstāvja Detlef vārds daudz nozīmē tiešu mileniāļu paaudzei. Viņš ir atgriezies pie koncertēšanas gan ar divtūkstošo gadu hitiem "Četras sienas", "Stils nevainīgs", gan ar jaunām, emocionālām un jūtīgām dziesmām.

"Bauska Taste" būs iespēja pārbaudīt, kā Ivo Fomina fenomens darbojas Zemgalē. Fomins pazīstams ar aizkustinošām roka balādēm. 

Savukārt projekts "Diskopauls" sola jestras dejas mūžzaļās Raimonda Paula estrādes mūzikas pavadījumā. "Genoveva", "Robots", "Varavīksne", "Muļķe Sirds", "Tai pilsētā", "Jūras zvaigzne" un citas dziesmas pieredzējušu un aizrautīgu mūziķu  izpildījumā apvienos dažāda vecuma paaudzes. Par sestdienas vakara kulmināciju gādās klasiskās mūzikas huligāni "Dagamba", kurus raksturo lieli apgriezieni – viņi kāpj pāri žanriem un laikmetiem, piemēram, krustojot Bēthovenu ar "Rammstein",  Bahu ar "Rage Against the Machine" un tā tālāk. 

Sestdienas naktī festivālniekus dancinās DJ Kārlis Ķilkuts, kura iegrieztās ballītes piedāvā ceļot muzikālā laika mašīnā.

Izklaides visai ģimenei

Gados jaunākajiem festivāla apmeklētājiem iekārtota īpaša bērnu zona "Cido Kids mantu kaste", kurā par vienreizēju samaksu jaunākie atpūtnieki līdz pulksten 23 varēs izbaudīt dažādas izklaidējošas un izzinošas atrakcijas. Vecāki aicināti padomāt par maiņas drēbēm un apaviem. "GEGE ģimenes istabā" līdz pulksten 22 bez maksas būs pieejams viss nepieciešamais ērtai mazuļu aprūpei – autiņbiksītes, mitrās salvetes un paladziņi. 

"Bauskas alus dārzā" būs iespējams paēst, savukārt dizaina tirdziņā "Tasterāde" – izrotāties. Teritorijā tiks iekārtoti dažādi atpūtas stūrīši un viedtālruņu uzlādes stacija. Apmeklētājiem būs pieejamas arī dažādas izklaides un atrakcijas, piemēram, diskgolfa spēles zona, katapulta, ratā raujamais motocikls, rodeo bullis un citas aktivitātes. Arī šogad teritorijā ar prieku tiks gaidīti ģimenes mīluļi suņi.

Nokļūšana

Festivāls "Bauska Taste" atrodas vidēji stundas braucienā no Rīgas, Dobeles un Jelgavas. Automašīnas varēs novietot pilsētā esošajos bezmaksas stāvlaukumos

Izmantojot sabiedrisko autobusu maršrutā Rīga – Bauska, jāizkāpj pieturā "Rātslaukums", kas atrodas 15 minūšu gājienā līdz festivāla teritorijai. Gan piektdienā, gan sestdienā aizrautīgākie vasaras svinētāji festivālā tiks aicināti uzturēties līdz pat pulksten 5.00. Pirmie sabiedriskie autobusi maršrutā Bauska-Rīga atiet agrā rītā pulksten 4.45, pulksten 5.25 un pulksten 5.50. 

Festivāls piedāvā arī telšu pilsētiņu Ķirbaksalā. Palikšana telšu pilsētiņā ir iekļauta biļetes cenā. Jāņem vērā, ka telšu pilsētiņā ir nepieciešams ievērot festivāla teritorijas noteikumus, tai skaitā, no ārpuses nedrīkst ienest pārtikas produktus un dzērienus.

Noteikumi

Lai festivāls aizritētu vienīgi drošā un patīkamā gaisotnē, teritorijā aizliegts ienest pārtikas produktus, dzērienus un alkoholiskos dzērienus. Noteikums neattiecas uz speciālo pārtiku bērniem. Tāpat aizliegts ienest lietussargus, narkotiskās vielas un pasākumu apmeklētāju drošību apdraudošas vielas un priekšmetus. Bez saskaņošanas ar organizatoru aizliegts izmantot profesionālo foto/video tehniku un dronu.

Ar festivāla noteikumiem iespējams iepazīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti