Kultūras ziņas

Zanes Daudziņas "Bērnudienas komunālijā"

Kultūras ziņas

Orķestris "Rīga" sezonu sāk ar koncertprogrammu "Bahs. Berliozs. Bārnss"

Raimonds Pauls gatavo jaunu programmu

Raimonds Pauls: «Pēc tam viņam operā viegli nebūs»; Maestro gatavo jaunu programmu

Maestro Raimonds Pauls vienmēr tiecies meklēt jaunas balsis. Šoreiz stāsts par jaunu ieceri ar izcilas balss īpašnieku un profesionālu operdziedātāju. Ekskluzīva iespēja ielūkoties vienā no pirmajiem jaunās programmas mēģinājumiem, kur Latvijas Radio studijā sastapās maestro Raimonds Pauls un bass Edgars Ošleja.

Viņi satikās Latvijas Radio. Izdzirdot basa Edgara Ošlejas balss tembru radio ēterā, Maestro dzimusi ideja jaunai programmai. Un, lūk, viņi jau strādā pirmajā mēģinājumā.

"Man pietika tikai dzirdēt to balss tembru, tad es sapratu, ka pa ilgiem laikiem ir balss materiāls, uz ko var kaut ko būvēt. Un nezin kāpēc es uzreiz uzsēdos uz savām vecajām patriotiskajām dziesmām, ko es uzskatu, ka tās var nodziedāt ar pilnu balsi, ko maz kāds dara. Jo maz mums tādu dziedātāju," saka Maestro.

Edgars Ošleja akadēmisko vokālu apguvis Latvijas Mūzikas akadēmijā, piedalījies starptautiskos opermūzikas konkursos. Ieguvis Lielo mūzikas balvu kategorijā "Gada jaunais mākslinieks" un šobrīd ir Latvijas Nacionālās operas solists. Piedāvājums dziedāt Paula dziesmas bijis negaidīts, bet ļoti patīkams.

"Tas ir citādi, protams, jā, no manas ikdienas. Bet, pirms es sāku dziedāt akadēmisko, biju iedomājies, ka varētu kaut ko mūsdienīgāku. Mūziklus. Kā jau visi – mājās iztēlojamies, ka dziedam līdzi "Bītliem" un "Queen". Tā bija arī man. Tas bija arī mans bērnības sapnis – dziedāt šāda tipa mūziku," atklāj jaunais dziedātājs.

Maestro tikmēr ieskicē programmas norisi: "Viņam aiz muguras būs orķestris, jo viņš nāks ārā kā solo. Viņam nav jādejo. Viņš dziedās. Tāpēc klausīsimies. Man liekas, ka tembrs var piesaistīt klausītāju. Viņam tas viss ir jāsaglabā, bet piedodot arī drusciņ tur klāt savu – to, kas nāk no klasiskās operas."

"Tas ir tāds pats sākums. Man jau ir drusciņ bailes, kā uz to reaģēs publika. Pēc tam viņam operā viegli nebūs. Starp ārijām var lūgt, lai nodzied "Mežrozīti"," joko Raimonds Pauls.

Jaunā koncertprogramma plašākam sabiedrības vērtējumam tiks piedāvāta novembra sākumā. Savukārt klātienē to varēs dzirdēt koncertā 19. novembrī VEF Kultūras pilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti