Sāk ierakstu pieņemšanu mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta mikrofons 2025»

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons 2025" no 8. oktobra līdz 1. decembrim gaida darbu pieteikumus, balvas rīkotāji informēja preses konferencē.

Iesniegt ierakstus var gan fiziski, gan elektroniski, pieteikumu anketas un reglamentu meklējot mājaslapā zeltamikrofons.lv. Līdz 21. novembrim darbu pieņemšana būs bez maksas. Žūrijas vērtējumu apkopošanu nodrošinās neatkarīga auditorfirma "Grant Thornton".

"Zelta mikrofons 2025" žūrijas priekšsēdētājs Jānis Žilde informēja par reglamentu un vērtēšanu, norādot, ka darbi tiks vērtēti  20 kategorijās, kuru skaits var mainīties atkarībā no pieteikumu daudzuma un žanru daudzveidības šogad izdotajos mūzikas albumos. Jānis Žilde norādīja, ka mūziķiem albuma formāts ir būtisks kā metode, lai izteiktu konceptuālus vēstījumus: "Singli ir kā zvaigznes, bet albums ir kā zvaigznājs, kas zvaigznes savieno lielākā struktūrā un atstāj vēstījumu vēsturei, tādējādi "Zelta mikrofons" paliek uzticams albumu formātam." Darbus vērtēs ekspertu žūrija, kuras sastāvā ir 49 locekļi.

Balvas ceremonijas radošā komanda strādās režisora Uģa Oltes vadībā, kurš iepriekš saņēmis sešas "Zelta mikrofons" balvas par mūzikas video un koncertfilmu veidošanu. Uģis Olte ceremonijā iecerējis galveno uzmanību veltīt pašiem mūziķiem, mūzikai un tās vērtēšanai.  Scenogrāfiju veidos Kristians Brekte, savukārt par TV režiju rūpēsies ukraiņu režisore Marina Šaļeva, kura ir strādājusi pie lielu notikumu televīzijas pārraidēm, tostarp pie Ukrainas nacionālās atlases Eirovīzijai un prezidenta Zelenska inaugurācijas. Video filmas par žūrijas locekļiem veido Mārcis Ābele un Lauris Ābele.

"Zelta mikrofona" preses pasākumā paziņo par darbu pieņemšanas sākumu un iepazīstina ar ce...
"Zelta mikrofona" preses pasākumā paziņo par darbu pieņemšanas sākumu un iepazīstina ar ceremonijas radošo komandu.

LaMPA valdes locekle Agnese Rakovska izziņoja decembrī gaidāmo mūzikas industrijas forumu, kurā uzmanība tiks pievērsta eksporta iespējām un globālu nišas produktu veidošanai.

Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vadītāja Lāsma Krastiņa-Sidorenko akcentēja mūzikas klausīšanās paradumu maiņu digitālajā laikmetā un izteica prieku par jauninājumiem ceremonijā, kas to padarīs konkurētspējīgāku un palīdzēs veicināt mūzikas industrijas eksportspēju.

Ceremonija notiks 2025. gada 18. janvārī Latvijas Nacionālajā teātrī, tiešraidē to pārraidīs TV3 un TV3 Life, bet nomināciju kandidāti tiks paziņoti decembrī.

"Zelta mikrofonu 2025" rīko Latvijas Producentu un Izpildītāju apvienība (LaIPA), atbalsta Kultūras ministrija, Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti