Miris rokenrola grupas «Keksi» dibinātājs Aleksandrs Sircovs

Ceturtdien, 8. augustā, pēc smagas slimības miris basģitārists, rokenrola grupas "Keksi" dibinātājs Aleksandrs Sircovs, kurš plašāk pazīstams kā Muravejs, sēru vēsti pavēstīja grupas menedžments.

Atvadīšanās no Aleksandra Sircova notiks otrdien, 13. augustā, pulksten 11.00 Rīgas Debesbraukšanas latviešu pareizticīgo baznīcā, Mēness iela 2, Rīgā. Pulksten 16.00 notiks guldīšana Cēsu Meža kapos.

1958. gadā dzimušo Sircovu līdzgaitnieki raksturo kā vienu no atzītākajiem basģitāristiem Latvijā, kurš vienmēr iestājās par īstu mūziku un ticēja cilvēkiem, kuri dara savu lietu no sirds. Viņš bija arī viens no prasmīgākajiem jauno basģitāristu skolotājiem, iedvesmoja un izaudzināja daudzus Latvijā patlaban vadošos mūziķus, norāda grupasbiedri.

Kopš 80. gadiem Muravejs spēlējis tādās grupās kā "Eolika", vēlāk grupā "Rebel" un "Opus Pro", kā producents sadarbojies arī ar "Labvēlīgo tipu". 1997. gadā viņš izveidoja savu grupu "Keksi", kas kļuva par populāru rokenrola un ritmblūza apvienību, kura publiku priecēja gan autorkoncertos, gan festivālos Latvijā un ārvalstīs. Grupa "Keksi" spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", Meisiju Greju, "Smokie", "Ottawan", kā arī daudziem māksliniekiem no Latvijas.

Savā dzimšanas dienā, 2. janvārī, Muravejs tradicionāli pulcēja kopā draugus un domubiedrus ikgadējā pasākumā "Muzikālais skudrupūznis", kas daudziem klausītājiem bija neatņemama Jaunā gada sagaidīšanas sastāvdaļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti