Panorāma

Esplanādē atzīmē Latvijas armijas 105. gadadienu

Panorāma

Panorāma

"Melo-M Mega orķestris" pieskandina Mežaparku

«Melo-M Mega orķestris» pieskandina Mežaparku

No latviešu tautasdziesmām līdz pasaules hitiem un pašu radītām melodijām. "Melo-M Mega orķestris" otrdien, 9. jūlijā, izskanēja visā Mežaparkā. Orķestra dalībnieku skaits 10 gadu laikā ir ir trīskāršojies, un skatītāji mūziku varēja baudīt vairāk nekā 130 čellistu pavadībā.

Lieli mūzikas svētki – tā to raksturo gan skatītāji, gan paši mūziķi, kuri vakar pieskandināja visu Mežaparku. Šis koncerts bija īpašs, jo tik daudz čellistu Latvijā uz skatuves vienuviet vēl nebija redzēti.

"Šis vakars ir īpašs vakars šovasar Latvijā, jo mēs esam uzstādījuši Latvijas rekordu. Tiekas uz vienas skatuves vairāk nekā 130 čellistu. Mums ir brīnišķīgi kolēģi, kuri sabraukuši no visas Latvijas. No Liepājas, no Madonas, Jelgavas, Cēsīm.. Nu, var teikt, no visas Latvijas," stāsta "Melo-M" mūziķis Kārlis Auzāns.

Uz skatuves kāpa kā pieredzējuši mūziķi, tā arī gados jauni čellisti. Jaunākā no viņiem – sešgadīgā Laura. Viņa pirms koncerta stāstīja, ka instrumentu spēlē katru dienu. Uztraukuma viņa nav.

Čellu orķestru skaņās – visa emociju gamma. No pasaulslaveniem hitiem un pašu radītām kompozīcijām līdz jestrām latviešu tautasdziesmām. Ar katru nākamo orķestra izpildīto dziesmu klausītāji vairs nevarēja palikt sēdus. Koncerta izskaņā viņi vietas pameta, lai dejotu tuvāk skatuvei.

Koncerta apmeklētājas Ginta un Sandra atklāj: "Mēs jau pašā sākumā gribējām iet dejot, bet mums apsargs teica, nu, pa maliņām, pa maliņām." Beigās tomēr sagaidīja arī dejas. "Nu, mums parasti šādi beidzas visi koncerti uz kuriem mēs aizejam," smej klausītājas.

Koncerta apmeklētāji savu sajūsmu neslēpa un no skatuves kāpt nost čellistiem neļāva vēl ilgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti