Mūzikas un mākslas festivāls «Laba daba» jau šajā nedēļas nogalē

Jau šajā nedēļas nogalē, no 12. līdz 14. jūlijam, Cēsu novada Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki" tiks ieskandināts mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba". Šogad festivāla apmeklētāji varēs baudīt un redzēt apmēram 60 māksliniekus, kuri uz piecām skatuvēm pārstāvēs dažādus mūzikas žanrus un mākslas veidus, informēja festivāla rīkotāji.

Paralēli darbosies radošās aktivitātes, meistarklases, amatnieku tirgus, sporta spēles un daudz kas cits.

Jau iepriekš ziņots, ka šogad vieni no galvenajiem festivāla māksliniekiem ir Islandes elektroniskās mūzikas apvienība "GusGus", kuri uz "Lāča skatuves" kāps naktī no 13. uz 14. jūliju. Ārzemju mākslinieku sarakstu papildina "BaWN" no Ukrainas, "Abeneko & The Positive Mind" no Tanzānijas, duets "Ashraf Sharif Khan & Viktor Marek" no Pakistānas un "Mungo’s Hi Fi" no Lielbritānijas. Plašs un krāsains ir arī vietējo mūziķu saraksts: "Laika suns", "Dzeltenie pastnieki", "Oranžās brīvdienas", "Baložu pilni pagalmi", "Jakob Noiman Festival Band", "Inokentijs Mārpls", "Nostra", Voiceks Voiska", "All Day Long", "Depustūtes", mūziķe Elizabete Balčus, "Dīkstāve", "Jauno Jāņu orķestris", "Aptiekas bēru ansamblis", "Zāle", "Zeme Dunn", "Ogas", "Krāsa", "Lapsene", "Vecās mājas", Latvijas Universitātes koris "Dziedonis", duets Marija Luīze Meļķe un Edgars Rubenis, kā arī  Ufo. 

Festivāls "Laba daba"
Festivāls "Laba daba"

Šogad īpaša programma būs uz skatuves "Kraukļa ligzda", kur būs iespēja piedzīvot skaņusistēmas (soundsystem) mūzikas kultūru. Būs skatāmi un klausāmi teju 20 mūziķi, dīdžeji un apvienības – viesi no Lielbritānijas "Chad Dubz", "Lotu", "Øz", "Minty", "Muhla", "Senncoria", no Igaunijas "Q100", bet Latviju pārstāvēs "Fee.Nix-Z", "Sairam", "Leone", "Lep Novus", "ENK3I", "Aniri", "Chan", "F-Line & Big-N", "Ragava", "Aizvakardiena" un "Radio Naba" DJ/ instruktoru apvienības "Dabaskats" un "Ej apskrieties".  

Skatuves un starpžanru mākslas programmā dzeja, poētisms un eksperimenti "Šķūnī" jeb uz "Suņa skatuves" mijiedarbosies ar ierastām un mazāk ierastām skatuves mākslas formām. Teātra studija "Kāpnes" festivālā izrādīs latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa poēmas "Atraitnes dēls" motīvos balstītu iestudējumu. Savukārt "Willa Teātris" sniegs ieskatu izrādē "Putn ilgs".

Dejas apvienība "LDM5" festivāla skatītājiem piedāvās vēl iepriekš neizrādītu skatuves mākslas darbu "Meitene ar sērkociņiem". Uz "Suņa skatuves"  paredzēta arī eksperimentālo programmu sērijas "Tabula rasa" un "Videoritmi".

Kā ierasts, festivālā 36 stundas darbosies "Radio Naba" tiešraides skatuve, kurā plānotas vairāk nekā 50 dažādas intervijas ar dalībniekiem un apmeklētājiem, kā arī dažādi priekšnesumi, interakcijas un skatuvju koncertprogrammas. Pie studijas pults stāsies vairāk nekā 20 radio Dj un instruktori. Blakus radio skatuvei būs "Kino zālīte" ar Starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas"  īpaši atlasītu programmas maratonu.

Festivāls "Laba daba"
Festivāls "Laba daba"

Aktivitātēm bagāta šogad būs arī festivāla radošā pļava. Te nodarbi atradīs gan lielie festivāla viesi, gan mazie. Būs gan radošas, gan izglītojošas rotaļas. Ar pašiem mazākajiem būs iespējams atpūsties "Babyroom" mazuļu terasē. Jautri piedzīvojumi bērniem būs kopā ar darbnīcu "Nītaurēni", Latvijas Lego® fanu klubu, mini zoo dārzu "Dzīvais sapņu dārzs", dzīvnieku draugu stūrīti "Zootēka" un citiem radošiem notikumiem. 

Relaksācijai būs pieejamas dažāda veida masāžas, kā arī pirtis. Šogad būs atvērta īpaša labdarības tetovēšanās studija, kā arī fantāzijai vaļu varēs ļaut dzejas rakstīšanas un etnoinstrumentu meistarklasēs. Darbosies arī dabīgo ziepju un  hennas tetovējumu darbnīcas, un daudz kas cits. Protams, arī šogad apmeklētāju iemīļotākā aktivitāte "Pie dabas krūts" gaidīs visas drosmīgās un lieliskās dāmas atliet savas krūtis ģipsī. Savukārt labo lietu tirgus pļavā amatnieki un mājražotāji piedāvās dažādas modes pērles, kā arī ikdienai noderīgas preces.

"Laba daba" aicina apmeklētājus būt saudzīgiem un draudzīgiem pret vidi. Tāpēc kopīgi ar "ZAAO" arī šogad pareizi tiks šķiroti atkritumi. Par ilgtspējas jautājumiem izglītos dabas un tehnoloģiju parks "Urda". Šis ir viens no retajiem festivāliem, kas norisinās ārpus pilsētvides, Gaujas Nacionālā parka teritorijā. 

Visa festivāla programma detalizēti skatāma www.labadaba.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti