«Bauska taste» festivālā satiekas baušķenieki no visas pasaules

Nedēļas nogalē, 9. un 10. augustā, Bauskā norisinās festivāls "Bauska Taste", uz kuru ierodas baušķenieki no tuvākām un tālākām vietām. Daļa ārzemēs strādājošu cilvēku speciāli ņemot atvaļinājumu, lai varētu ierasties uz festivālu, Latvijas Televīzijai stāstīja festivāla idejas autors un direktors Jānis Dūmiņš.

Festivāla nosaukumā nav anglicisms "teist". Tas ir "Tas te". Jeb festivāls "Bauska – Tas te" Bauska Tas te ir festivāls, kur satiekas baušķenieki no visas pasaules un – ne tikai baušķenieki.

Ideja pa īpašu Bauskas festivālu radusies vietējā Kultūras centra darbiniekiem pirms vairākiem gadiem, lai padarītu daudzveidīgāku pilsētas svētku programmu. Kamēr Bauskas "Country mūzikas festivāls" paņēmis pauzi – populārās mūzikas festivāls "Bauska Taste" kļuvis par teju galveno izklaides notikumu baušķeniekiem.

"Uz festivālu brauc ne tikai baušķenieki, kuri šeit dzīvo.

Baušķenieki brauc no Anglijas, no Īrijas, visiem ieplānoti atvaļinājumi uz "Bauska Tas te". Un mūsu uzdevums ir izvēlēties atbilstošos māksliniekus," festivāla idejas autors un direktors Dūmiņš.

Pirmā vakara galvenie mākslinieki bija latviešu grupa "Musiqq" un nu jau pasuales slavu iekarojušais ukraiņu dziedātājs Ivans Dorns.

Organizatori īpašie piedomā, lai jautri būtu visu vecumu baušķiniekiem – arī tiem, kam šis ir pirmais festivāls mūžā.

"Mēs esam ļoti draudzīgi arī ģimenēm ar bērniem. Bērniem ir sava festivāla teritorija," stāstīja Dūmiņš.

Pasākuma apmeklētājs Renārs stāstīja, ka cenšas ierasties katru gadu: "Vietējais pasākums. Atbalstam vietējos un sajūtas katru gadu ir patīkamas un pašas labākās."

Andžejs un Krista uz festivālu atbraukuši no ārzemēm: "Es jau strādāju ārzemēs. Siltajās zemēs nosauļojos, tad aizbraucu uz Tallinu un tagad te – ciemos pie jums. Čillot (atpūsties – red.) atbaucu!"

Savukārt Ieva un Ilva no Bauskas festivālā ieradušās satikt savējos: "Bet redzam, ka ir ļoti daudz arī svešie no citām pilsētām."

Organizatori no sirds cenšas ar šo festivālu parādīt Bausku kā draudzīgu un viesmīlīgu vietu pretēji vecajam pantiņam "par laimīgu lai sevi sauc, kas brauc no Bauskas nepiekauts". Bet Zemgales brašuļi tumšajos parka stūros gan cenšoties saglabāt arī duru izvicināšanas tradīcijas.

Patriks, Roberts un Kristers stāstīja, ka kautiņi notiekot katru gadu: "Festivāls ir draudzīgs, bet izej ārpus festivāla un visi kaujās! Bet man nepatīk kašķi. Man patīk draudzēties ar visiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti