Kultūras ziņas

Liepājas teātrī iestudē eksistenciālu trilleri "Dievs ir šeit"

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

"Mirage Jazz Orchestra" atzīmē 20 gadu jubileju

«Mirage Jazz Orchestra» atzīmē 20 gadu jubileju

Viens no profesionālākajiem džeza orķestriem Latvijā "Mirage Jazz Orchestra" šogad svin 20 gadu jubileju. Atzīmējot zīmīgo notikumu, orķestris dosies nelielā koncertturnejā, kas iesākās 9. oktobrī kultūras centrā "Ulbrokas pērle".

"Mirage Jazz Orchestra" ir profesionāls džeza mūziķu orķestris, kurš pirms 20 gadiem izveidots kā cieņas un atzinības apliecinājums latviešu džeza mūzikas leģendai – trompetistam, komponistam un aranžētājam Gunāram Rozenbergam. Orķestri dibinājuši džeza mūzikas mākslinieki – trombonists Lauris Amantovs un saksofonists Deniss Paškevičs.

Mūziķis Deniss Paškevičs atklāj: "Tas ir stāsts par džeza turpinājumu Latvijā. Bērnu piedzemdēt nav vienkārši, bet uzaudzināt, tas ir nopietns pasākums. Turpinājums, džeza turpinājums ir Laura rokās šos 20 gadus. Un tas ir ļoti kvalitatīvs notikums. Mūzikai ir jābūt sabiedriskai, un mēs runājam par sabiedrību. Svarīgs, kāds ir līderis. Un tas ir ļoti sabiedrisks. Un tas ir Lauris. Var redzēt, ka ap viņu vienmēr ir ballīte."

«Mirage Jazz Orchestra»
«Mirage Jazz Orchestra»

Jubilejas koncerttūrē "Tā skan dzīve" orķestris apliecināja cieņu klasiskām džeza vērtībām, atskaņojot populārus žanra "zelta fonda" skaņdarbus, kā arī pašu mūziķu jaunākās kompozīcijas un aranžējumus.

Kā vienu no orķestra ilgās kopspēlēšanas iemesliem mūziķi min draudzību ne tikai uz skatuves, bet arī dzīvē.

Dziedātāja Diāna Pīrāgs stāsta: "Mēs ar Lauri Amantovu strādājam kopā jau kādus 15 gadus un vairāk. Un es cienu šos māksliniekus, un Lauris ir ļoti sirsnīgs cilvēks, talantīgs mūziķis."

"Liekas, ka visi tādi paši vien ir. Mēs visi esam arī draugi. Mēs jokojamies, un vienmēr ir prieks satikties vienam ar otru. Tas arī rada noskaņu un atmosfēru," saka orķestra mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs.

«Mirage Jazz Orchestra»
«Mirage Jazz Orchestra»

Arī mūziķis Indriķis Veitners atzīmē, ka sākumā viņi ir draugi un pēcāk fantastiski kolēģi, ar kuriem ir būts teju vai pusi mūža.

Līdzīgās domās ir saksofonists Raivo Stašāns, bet dziedātājs Normunds Rutulis izceļ to, cik ērti ir sadarboties kopā: "Es jau arī vairāk nekā desmit gadus esmu kopā ar "Mirāžu". Man tā sadarbība ir ar katru no mūziķiem arī citos projektos, tāpēc ir ļoti ērti ar katru no viņiem sadarboties. Bigbends vispār man ir ļoti mīļš mūzikas žanrs. Es labprāt pats tādā muzicēju un ērti jūtos. Un repertuārs arī ir tik mīļš man."

«Mirage Jazz Orchestra»
«Mirage Jazz Orchestra»

Jubilejas koncertā ar virtuozu saspēli izcēlās arī itāļu diriģents un trombonists Masimo Morganti un džeza dziedātāja Marta Džuljoni. Arī orķestra mūziķi sevi pierādīja kā orģinālas džeza mūzikas personības.

Jelgavas bigbenda vadītājs Raitis Ašmanis komentē: "Sevišķi man patīk, ka viņi spēlē latviešu mūziku, un Madars Kalniņš ir brīnišķīgs aranžētājs. Arī pats esmu izmantojis viņa aranžijas. Perfekti, profesionāli mūziķi, krāšņi aranžējumi un brīnišķīgi solisti!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti