Dienas ziņas

Maizes svētki Vārmē

Dienas ziņas

Šovakar noslēgsies Parīzes Olimpiskās spēles

Siguldas novadā senioru sadziedāšanās svētki

Siguldas novadā uz senioru sadziedāšanās svētkiem pulcējas 70 ansambļi no Latvijas

70 senioru ansambļi no dažādām Latvijas malām sestdien pulcējās Siguldas novadā, lai kopā sarīkotu kārtīgus sadziedāšanās svētkus, zināmā mērā pat konkurējot ar Dziesmu un deju svētkiem. Kā saka dalībnieki – svarīgākais bija būt kopā, izraujoties no ikdienas. 

Skanot dziesmām, smaidīgi un laimīgi – tā Mālpils Kultūras centra pagalmā iesoļo senioru ansambļi. 

"Es domāju, ka šis viss ir iziešana no mājām,  aizmirst savas sāpes, raizes un pabūt bariņā, dziedāt dziesmas, kas patīk," vērtēja diriģente no Ventspils Angelika Dzintara.

"Emocijas ir tās labākās, pacilātākās un ir tiešām tāds satikšanās prieks par to, ka mums kopā skan labi un pat dejotāji pieliek savu soli," atzina pasākuma dalībniece Ginta Āriņa.

"Paliekot mājās, es kļūstu par vienpati, bet izejot cilvēkos, es rodu iedvesmu un dodu citiem spēku nākt līdzi man," tikmēr sacīja diriģente no Preiļu novada Līga Gžibovska.

Lai arī pasākumi noritēja visas dienas garumā, nogurums nav jūtams - vakarā galvenais kopā sadziedāšanās koncerts.

"Šī ir senioru alternatīva lielajiem dziesmu svētkiem, jo viņi nespēj apvienoties koru kolektīvos, tas ir par daudz no viņiem prasīts. Viņi apvienojas ansambļos un dzied, jo dziedāt patīk," skaidroja Latvijas Pensionāru federācijas pārstāve Liesma Kalve.

Būt kopā – tas ir galvenais, ko vēlējušies visi dalībnieki. Protams, arī parādīt savas varenās balsis, neizpalika arī kāds deju solis. 

"Visi tik ļoti grib dziedāt, ir jautri un priecājas, ka tik ļoti laba diena, bet pensionāriem šī diena vienmēr ir bijusi laba – nekad lietus nelīst mums," pārliecināta stāstīja 83 gadus vecā dziedātāja no Lejasciema Līga.

"Senioru vokālajiem ansambļiem šī nav tikai dziedāšana konkursu dēļ vai sasniegumu dēļ,  tā ir iespēja satikties, socializēties un mentālajai veselībai ārkārtīgi svarīga lieta," norādīja Siguldas  kultūras centra "Devons" direktore Jolanta Borīte.

"Kopā, lai ne tikai dziedātu, lai aprunātos, lai tur tusiņus uztaisītu, lai izdancotos. Jūs pajautājat kaut vienam no dziedātājiem, vai viņam bija grūta šī diena. Viņiem bija divi koncerti dienā!" teica Latvijas Pensionāru federācijas pārstāve Liesma Kalve.

Izskanot koncertam, nekas gan nebeidzas – jau tiek domāts, kur visi tiksies nākamgad. Iespējams, ka viesi tiks gaidīti Latgalē. Un tur – kā jau Latgalē – ar vienu dienu varētu būt par maz, lēš organizatori. Bet līdz tam vēl atvadu dziesma šī gada koncertā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti