NABA Top

NABA Top 10LV/25 jaunumi: alejas, Dīkstāve, SBTRKT u.c.

NABA Top

NABA Top 10LV/25 jaunumi: A Place To Bury Strangers, Alan Sparhawk, VAAKS/VAKUUMS u.c.

NABA Top 10LV/25 jaunumi: Alamaailma & Elektrus Erektus, Domu izgulējumi u.c.

Viedpanks, sintipops, industriālais roks. Jaunumi nebeidz rotēt «Radio Naba» topā

Somijas, Jaunzēlandes, ASV un Vācijas dziesmas stājas rindā uz augšupceļu pa Top 25 pakāpieniem, bet Top 10 papildina viedpanka soloprojekts "Domu izgulējumi", vēsta jaunākās ziņas par "Radio Naba" topiem.

Alamaailma & Elektrus Erektus – "Pakko On Pyörittää"

Somiem dažkārt patīk ampelēties, to dara pat nopietnajā industriālajā rokā ievērojama persona, kad nonāk attiecīgā kompānijā. Alamaailma ir viens no Somijas industriālā roka veterāniem un dueta "And Then You Die" dibinātājs, savukārt Elektrus Erektus esot "ģimenes tēvs pusmūžā, kas nakts tumšajās stundās pārvēršas par neprātīgu priekšpilsētas diskotēku ķirzaku karali".

"Pakko On Pyörittää" ("Ir jārotē") nav pirmā abu sadarbība. 2019. gada Ziemassvētkos "And Then You Die" un Elektrus Erektus izdeva drūmu dziesmiņu "Irma, mä olen leiponut pullaa" ("Irma, esmu izcepusi bulciņu"). Jaunais kopdarbs jau ir pieejams straumēšanas servisos, bet jūlijā tiks izdots limitētas tirāžas kompaktdiskos kopā ar diviem citiem singliem "Vladimir" un "Mulla seisoo ja mua itkettää".

"Domu izgulējumi" – "Kad nāksi tu" 

Šis viena cilvēka projekts par sevi atklāj tikai autora vārdu – tas ir Māris Jermacāns, un kopš šā gada pavasara viņš regulāri atklāj pa kompozīcijai, kuru mūziķa "YouTube" kanālā sakrājies jau tik daudz, ka pietiktu veselam albumam. 

"Domu izgulējumu" pašraksturojums ir "viedpanks", lai ko tas nozīmētu, un kompozīcija "Kad nāksi tu" esot radusies "lielās pārejas" gaidās.

"Georgia Gets By" – "Madeline"

Jaunzēlandiešu duets "Broods" ir uz laiku vai varbūt pavisam pašķīries, un Džordžija Nota (Georgia Nott), kas līdz šim dalīja skatuvi ar savu vecāko brāli Kalebu, sākusi solokarjeru kā "Georgia Gets By". Pagājušajā rudenī iznākušajam mazalbumam "Fish Bird Baby Boy" šovasar seko singls "Madeline" ar elegantu videoversiju melnbalta retro kino stilistikā. 

"GIFT" – "Later"

2020. gada sākumā Bruklinas reklāmu dizaineris Tīdžejs Freda (TJ Freda) nolēma nopietnāk pievērsties savai otrai nodarbei, proti, mūzikai, un zem nosaukuma "GIFT" sapulcēja vairākus domubiedrus, arī pazīstamus Ņujorkas reklāmas, mūzikas un mākslas aprindās. Taču grupa vēl nebija paspējusi īsti ieskrieties, kad sākās pandēmija. "GIFT" debijas albums "Momentary Presence" iznāca tikai 2022. gada oktobrī, kad grupa beidzot varēja sākt atgūt iekavēto. 

23. augustā klajā nāks "GIFT" otrais studijas ieraksts "Illuminator" ar tam pieskaņotu koncertturneju pa ASV, Lielbritāniju un Franciju septembrī un oktobrī.

Heiko Maile, Julian Demarre, Malik Bader – "Reflection (Dark Horses)"

80. gadu nogalē populārā sintpopa trio "Camouflage" dalībnieks Heiko Maile pēc grupas slavas norieta sāka visai veiksmīgu filmu mūzikas komponista karjeru. Visbiežāk viņa darbi kļūst par Vācijā radīta kino skaņu celiņiem, bet dažkārt nonāk arī Holivudas filmās. 2019. gadā Mailes un Juliana Demarres komponētā mūzika skanēja Malika Beidera filmā "Killerman". 

Tagad vienu no "Killerman" kompozīcijām "Dark Horses" papildina režisora Beidera balss, un ar nosaukumu "Reflection (Dark Horses)" tā izraudzīta par otro singlu no abu komponistu kopdarba "Neostalgia", kas iznāks 6. septembrī. Citi albuma skaņdarbi radušies pandēmijas laikā, tverot tā dīvainās un atsvešinātās noskaņas.

Heiko Maili viņa agrākajā ampluā pie "Camouflage" taustiņinstrumentiem varēs redzēt 23. novembrī Rīgas koncertzālē "Palladium".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti