Jau rīt «Austras balvas 2024» ceremonijā taps zināms Gada labākais albums

Sestdien, 14. septembrī, kultūrvietā "Hanzas perons" notiks "Austras balvas 2024" pasniegšanas ceremonija un nominantu koncerts.

Pasākumā uzstāsies "Austras balvas" nominanti "Netīrās cilpas", Sign Libra, "Purple Negative", "Les Attitudes Spectrales", "Stabs", kā arī ritunsiic un UG UG UGG UGG. Ceremoniju vadīs Latvijas Radio Pieci ētera personības Linda Samsonova un Toms Putniņš.

Līdz ar mūziķiem, kas muzicēs nominantu koncertā, uz "Austras balvu 2024" pretendē arī "Kautkaili", "Laika Suns", "Kuba" un "Wiesulis & Sangvn", kas dažādu iemeslu dēļ koncertā uzstāties nevarēs, informēja rīkotāji.

Jāpiebilst arī, ka "Austras balvu" ieguvušais izpildītājs līdz ar balvu saņems arī biedrības "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA) stipendiju 1000 eiro apmērā turpmākajai karjeras attīstībai. Tāpat arī ceremonijā tiks paziņota portāla "Delfi" lasītāju simpātiju balva, kuras ieguvējs/i balvā saņems iespēju reklamēties portālā 1000 eiro apmērā.

Tiem, kas pasākumu nevarēs apmeklēt klātienē, būs iespēja to noklausīties pilnā garumā pirmdien, 16. septembrī, sākot no 19.00 Latvijas Radio Pieci ēterā, pēc kā sekos padziļināts ieskats uzvarējušajā albumā rubrikā "Izstāsti albumu".

Šogad "Austras balva" tiks pasniegta jau septīto reizi, un iepriekš to ir saņēmuši solo mākslinieki Alise Joste un ansis, kā arī grupas "Rīgas Modes", "Satellites LV", "Polifauna" un "Tribes of the City".

"Austras balvu" organizē biedrība "Austras balva".


Jau ziņots, ka "Austras Balvai 2024" nominēti sekojoši ieraksti: "Kautkaili" – "Personas kods", "Kuba" – "Laukumi", "Laika suns" – "Imitācija", "Les Attitudes Spectrales" – "Songs for No One", "Netīrās cilpas" – "Melnezera grāmata", "Purple Negative" – "Megabee", Ritunsiic un "Ug Ug Ugg Ugg" – "Igrek", "Sign Libra" – "Hidden Beauty", "Stabs" – "Sadursme", Wiesulis & Sangvn – "En Prise".

Balvai tika izskatīti albumi, kuri iznākuši periodā no pagājušā gada 1. jūlija līdz šī gada 30. jūnijam, kā arī to garums sasniedz astoņus skaņdarbus vai 30 minūtes.

"Austras balvas" nominanti izstāsta albumu:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti