Kultūras ziņas

Cik esam gatavi "piemaksāt" par kultūru?

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

"Pienvedēja piedzīvojumi" nosvin 30 gadu jubileju

«Mūs kopā satur liktenis» – grupa «Pienvedēja piedzīvojumi» nosvin 30 gadu jubileju

Svinot savas pastāvēšanas 30 gadu jubileju, rokgrupa "Pienvedēja piedzīvojumi" nedēļas nogalē koncertzālē "Palladium" saviem faniem sagādāja vērienīgu koncertu, atskaņojot gan grupas hitus, gan jaunas dziesmas no drīz gaidāmā albuma. Pārpildītajā zālē grupa uzstājās vairāk nekā divas stundas.

Rokgrupa "Pienvedēja piedzīvojumi" savu karjeru latviešu rokmūzikā uzsāka ar dažiem pašizdotiem albumiem. Kopš grupas dibināšanas 1994. gadā tās skanējums, sapludinot pankroka un smagā metāla elementus, kā arī pateicoties Māra Žigata orģinālajam vokālam, stila ziņā pielīdzināms grandžam. "Pienvedēji" joprojām sevi dēvē par trīsdesmitgadīgiem huligāniem.

"Nav tā, ka, šodien paklausoties, ir sajūta, ka ir cita grupa un 1995. gadā – tā ir cita grupa. Tik liela starpība nav. Mēs esam turējušies pie sava skanējuma, pie savas saprašanas par mūziku," saka mūziķis Māris Žigats.

"Mums nav konkurentu. Mēs savu nišu turam un esam vienīgie. Lai izkonkurē, bet lai pamēģina papriekšu," piebilst mūziķis Aldis Lunde.

"Pienvedēji" sanāca kopā spēlēt Sabilē, un līdz pat šai dienai tās  pamatsastāvs – ģitārists Aldis Lunde, bundzinieks Pēteris Lunde un vokālists un basģitārists Māris Žigats – nav mainījies kopš tās dibināšanas. 

"Ne visi spēj izturēt laika pārbaudi. Tas ir diezgan sarežģīti arī starp grupas biedriem. Ir darbi, ģimenes un tā tālāk, un viss mainās, un līdz ar to bieži vien tas ir lielāks pārbaudījums. Tā sadzīviskā būšana ir lielāks pārbaudījums grupai," neslēpj Māris Žigats.

"Mēs esam pareizie cilvēki pareizajā laikā. Mūs kopā satur liktenis, kosmoss. Jo tā ir jābūt," spriež Aldis Lunde.

Mūzikas kritiķis Jānis Žilde grupas pastāvēšanas vēsturi iemūžinājis grāmatā "Trīs no Sabiles", savukārt režisors Jānis Orbidāns uzņēmis dokumentālo filmu par grupu.

"Es varu būt tikai priecīgs, ka, mums vēl dzīviem esot, varu to baudīt. Kad grupa beidzas vai kāda iemesla dēļ kāds aiziet no šīs zemes un tad visi attopas – ā, bija labs ģitārists, labs dziedātājs," spriež Māris Žigats.

"Tu sajūti, ka mūzika, ko esi radījis, kādam ir kaut ko nozīmējusi, viņa tā norezonē, ka kāds grib uzņemt filmu," atzīmē Aldis Lunde.

Faniem pārpildītajā koncertzālē "Palladium" izskanēja gan grupas visiem pazīstamie hiti, gan arī jaunas dziesmas no topošā albuma.

Māris Žigats teic: "Bieži vien jau cilvēki parāda, ka viņi ir gatavi visam, jebkam. Dod mums visu! Mēs gribam, mums patīk. Mēs kliegsim, vārtīsimies pa zemi. Aurosim, dejosim, smiesimies, raudāsim. Un tad tu saproti, ka ir ļoti viegli spēlēt!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti