Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu

Rīta Panorāma

Laikmetīgās mākslas centrā "Kim?" atklās mākslinieces Uraras Cučijas personālizstādi

Notiks pasaules mūzikas svētki – PORTA

Pasaules mūzikas svētki turpinās festivālā «Porta» Cēsīs un Rīgā

25. jūlijā Mākslas telpā "Mala" Cēsīs un 26. jūlijā Rīgā festivāla "Porta" vasaras koncertus ieskandinās "Laura Cortese & Bert Ruymbeek". Duets savā programmā tvers nozīmīgu mirkļu noskaņu un pārvērtīs tos bagātos skaņu stāstos reizēm ar dziesmu vārdiem, reizēm instrumentāli, sola festivāla rīkotāji.

Koncerta programmu bagātinās arī projekts "SkaņuSaite", kas stāsta stāstus par mūzikas tradīcijām Latvijā un visā pasaulē. 

26. jūlijā K. K. fon Stricka villā Rīgā no pulksten 18.00 būs plaša koncertu un filmu programma. Pirmajā daļā uzstāsies "Laura Cortese & Bert Ruymbeek" (Beļģija/ASV), otrajā daļā – "Pulsa Efeks & Leila Alijeva" ar saviem daudzveidīgajiem, absolūtas brīvības bagātajiem priekšnesumiem un muzikālajām kompozīcijām. Festivālu noslēgs "Bani Hill Band" no Gruzijas, kas savu vietu zem mūzikas saules ir ieguvuši un apliecinājuši ar brīnišķīgām balsīm, instrumentālo meistarību un pievilcīgu aizrautību mūzikā, ko izpilda ar neizsīkstošu spēku un enerģiju, teic festivāla rīkotāji.

Grupa "Bani Hill Band"
Grupa "Bani Hill Band"

Filmu mīļotājiem tiks piedāvātas muzikālas filmas no raidījumu cikla "SkaņuSaite". Raidījumu vadītāji un tradīciju pētnieki – mūziķis, komponists Miķelis Putniņš un dziedātāja, komponiste, kā arī Saulkrastu jauktā kora "Anima" mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

Filmu programma

  • SkaņuSaite: Pūšamie instrumenti (Latvija)
  • SkaņuSaite: Hurdi gurdi (Beļģija)
  • SkaņuSaite: Panduri (Gruzija)
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti