Alternatīvās popmūzikas «Austras balvu» šogad ieguvusi grupa «Kuba»

Alternatīvās popmūzikas "Austras balvu" šogad ieguvusi grupa "Kuba" par albumu "Laukumi", informēja balvas pārstāvis Normunds Vucāns.

Savukārt portāla "Delfi" simpātiju balvu, kuras uzvarētāju noteica portāla lasītāji balsojumā, ieguva apvienība "Kautkaili" par albumu "Personas kods".

"Austras balvu" septīto reizi pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā.

Jau ziņots, ka "Austras Balvai 2024" nominēti sekojoši ieraksti: "Kautkaili" – "Personas kods", "Kuba" – "Laukumi", "Laika suns" – "Imitācija", "Les Attitudes Spectrales" – "Songs for No One", "Netīrās cilpas" – "Melnezera grāmata", "Purple Negative" – "Megabee", Ritunsiic un "Ug Ug Ugg Ugg" – "Igrek", "Sign Libra" – "Hidden Beauty", "Stabs" – "Sadursme", Wiesulis & Sangvn – "En Prise".

Balvai tika izskatīti albumi, kuri iznākuši periodā no pagājušā gada 1. jūlija līdz šī gada 30. jūnijam, kā arī to garums sasniedz astoņus skaņdarbus vai 30 minūtes.

Iepriekš balvu saņēmusi mākslinieki Alise Joste un ansis, kā arī grupas "Rīgas Modes", "Satellites LV", "Polifauna" un "Tribes of the City".

"Austras balvas" iniciatori ir mūzikas portāla "Intro.lv" žurnālisti Lauris Anstrauts un Vucāns, to organizē biedrība "Austras balva".

"Austras balvas" nominanti izstāsta albumu:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti