Tiekamies «Positivus»! Deviņi mūziķi un grupas, kas šogad jādzird

Festivāls "Positivus" šogad 19. un 20. jūlijā Lucavsalā piedāvās stilistiski daudzveidīgu pašmāju un ārzemju mūzikas programmu. Sagatavojies jau laikus, iepazīsties ar māksliniekiem, ko nepalaist garām, un tiekamies festivālā!

Jacob Collier

Džeikobs Koljers ir multiinstrumentālists un inovators, kurš savā mūzikā spēj apvienot visdažādākos žanrus un šarmēt klausītājus, kuri komponista rokās kļūst par precīzi noskaņotu instrumentu. Šī gada 29. februārī iznāca Koljera jaunākais albums "Djesse Vol. 4", kas ir noslēdzošā "Djesse" albumu sēriju daļa. Sešpadsmit skaņdarbos mūziķis klausītāju izved cauri mūzikas vēsturei – noslēgumā atliek nopūsties, cik tas bija episki! "Positivus" festivālā Džeikobs Koljers uzstāsies piektdien, 19. jūlijā.

Ozols

Reperis Ozols ir Latvijas hiphopa krusttēvs, kura priekšnesumi ir enerģijas pielādēti, izceļas ar formas daudzveidību, vizuālo krāšņumu, un reperim vienmēr kabatā ir kāds pārsteigums. Pērn iznāca repera albums "1979" un Ozols pirmo reizi ar solo koncertu uzstājās "Arēnā Rīga", šogad prezentēta koncertfilma. Latiņa ir augstu, un tas nozīmē, ka arī "Positivus" uzstāšanās būs kaut kas tāds, par ko pēc tam stāstīt tālāk. Ozolu festivālā varēsim dzirdēt 19. jūlija vakarā.

Fiņķis

Fiņķis ir mākslinieks-robežu pārkāpējs, kurš savā mūzikā krusto hiphopu ar grandžīgu rokmūziku, vietām jūtama arī elektroniskās mūzikas ietekme. Koncertos viņš uzstājas kopā ar grupu "Polifauna" un Aleksi Luriņu, kurš ir viens no eksperimentālās mūzikas duo "Pragaii". Aizvadītie divi gadi Fiņķim ir bijuši visnotaļ veiksmīgi – izdots albums "Tāds slinkums", saņemta atzinība par dziesmas "Sevis mīlestība" videoklipu un duets "Raķešu zinātne" kopā ar dziedātāju Patrishu jau otro gadu ir starp straumētākajām latviešu dziesmām internetā. Fiņķis "Positivus" uzstāsies sestdien, 20. jūlijā.

Benjamin Clementine

Bendžamina Klementaina mūzika ir suģestējoša, nojauc laika robežas, tāpēc to var dēvēt gan par avangardu, gan eksperimentālo popu vai arī laikmetīgo mūziku. Viņa balss ir operiska – spinto tenors, ko raksturo īpašs dramatiskums un liriskums. "Positivus" festivālā Bendžaminu Klementainu dzirdēsim sestdienā, 20. jūlijā.

Wiesulis un sangvn

Reperis Wiesulis un producents sangvn tandēmā ir radījuši divus klausītāju mīlētus albumus – 2022. gadā viņi debitēja ar "Fianchetto" un šogad izdeva "En Prise". Viņi ir savas paaudzes balss un spēj uzrunāt, aizraut un pārliecināt arī plašāku publiku. To viņi panāk ar domas plašumu – gan dziesmu tekstos, gan muzikāli –, kurā ietverta gan aktuālās tendences, gan patiesības, kas nemainās, gadiem ejot. Viņu dziesmas ir starp straumētākajām latviešu dziesmām internetā, un koncertiem apmeklējums ir lielisks. Festivālā "Positivus" Wiesulis un sangvn uzstāsies sestdien, 20. jūlijā.

"Satellites LV"

Pēc ilgākas klusēšanas uz skatuves atgriežas "Satellites LV", kuri ir vieni no latviešu indīroka pionieriem un tostarp arī "Positivus" veterāniem. "Satellites LV" mūzika ir ģitārroks un arī sintīpops, kurā liela nozīme ir dziesmu tekstam, kas dažkārt rotaļīgs, viegli prātā paliekoša satīra, dažkārt tas ir filozofisks un dziļdomīgs. Festivālā "Positivus" grupu dzirdēsim piektdien, 19. jūlijā.

"Vēstulēs"

Duets "Vēstulēs" ir šī gada pārsteidzošākā debija latviešu mūzikā, ar kuru plašāka auditorija iepazinās konkursa "Supernova" tiešraidē. Šobrīd zināmas divas dziesmas "Kur?" un "Šī vasara", bet dueta programma ir plašāka. To iepazīt varēs "Positivus" piektdienā, 19. jūlijā.

"Purple Negative"

Alternatīvā roka grupa "Purple Negative" šogad prezentēja debijas albumu "Megabee" – grupa uzstājas jau kopš 2018. gada, iepriekš izdodot mini albumus. Grupas vokāliste ir Elīza Daine, kurai piemīt gan skatuves harisma, gan zināšanas, kā iznest plašu emociju diapazonu. Festivālā "Positivus" grupa uzstāsies sestdienā, 20. jūlijā.

Angélica Garcia

Par "Positivus" atklājumu var kļūt arī Anželika Garsija no Losandželosas. Viņas mūziku var dēvēt par eksperimentālo popu. Viņai šogad iznāca albums "Gemelo", un tas ir spāņu valodā, tāpēc neviļus mūziķi gribēsies salīdzināt ar Rosaliu, bet, pirms izdarīt salīdzinājumu, noder paklausīties gan albumu, gan mākslinieces performanci – uz festivāla skatuves viņu dzirdēsim piektdien, 19. jūlijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti