Kur doties brīvdienās? Koncertu izlase visiem, kas nebrauc uz «Positivus»

Mūzikas pasākumu organizētāju aprindās šo sauc par "Positivus" nedēļas nogali. Kamēr Lucavsalu un pusi Rīgas piedārdinās aktuāla mūzika no plašām pasaules un Latvijas ārēm, koncertdzīve citviet nedomā pieklust.

Ko piedzīvot brīvdienās? Koncertu izlase visiem, kas nebrauc uz «Positivus»
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Elza Rozentāle
Elza Rozentāle

Elza Rozentāle un Gints Smukais "Que Sera Sera"

20. jūlijā koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" Liepājā

Koncertprogramma, kas vasarīgu vasaru piepildīs ar īpašu atmosfēru. Ginta Smukā ģitāras un Elzas Rozentāles balsī izskanēs pagājušā gadsimta īsteno dīvu – Sofijas Lorēnas, Bridžitas Bardo, Dorisas Dejas, Aino Bāliņas dziedātās dziesmas. Bet neiztrūks arī trakulīgāku nošu, piemēram, "La Lambada" un "Zou Bisou Bisou".

Grandiozā nakts Kuldīgā 

20. jūlijā Kuldīgas pilsētas estrādē

Kamēr Rīgā "Positivus" izpleties pa divām naktīm, Kuldīga liek pretī vienu! Toties ar jautru piedāvājumu: grupa "Olas" ar jauno mākslinieci Esmeraldu, "Riga Reggea", "Detlef", "Sub Scriptum", "Apvedceļš" un, lai pasākums būtu starptautisks, ticis uzaicināts puisis no "Bad Boys Blue" – vai tu vēl atceries tādu grupu? Ja šķiet, ka nē, tad padungo – "You’re a woman, I’m a man".

"The Sound Poets" – Saullēkts Pabažu ezerā

20. jūlijā Pabažu ezerā

Pabaži gana savlaicīgi – jau pirms četriem gadiem – ielēca ezeru koncertu vilcienā un piešķīra tiem saullēkta krāsu. Man nav ne jausmas, vai grupa mēģinās sagaidīt rītu, vai tomēr izgulēsies un modīsies uz koncerta sākumu. Jebkurā gadījumā mūziķi šādos mirkļos ir neikdienišķā noskaņojumā. Arī mūzikas baudītāji. Skaņas dzejnieku dziesmas jau tā ir skaistas un pasākums nezaudētu burvību arī, ja saullēktu daba pēkšņi nepiedāvātu to košāko. Koncerts gan esot izpārdots. Vai tiešām var izpārdot ezeru?

Kristīne Botros – Dzejnieki un mašīnas

20. jūlijā kultūrvietā "Akustika" Valmierā

Kristīnes Botros muzicēšana un mūzikas radīšana ir īpaša. Zviedrijā studējusi mūziku, latviešu komponiste, aranžētāja un producente spēlējas ar mūziku un šajā koncertā ar pašai tuvu latviešu dzejnieku darbiem. Diezgan droši var paredzēt, ka mūzika Valmierā ieskanēsies diapazonā no klusas un akustiskas līdz elektroniski eksperimentālai.

Emilija

20. jūlijā Siguldas pils paviljonā

Emilijai nu jau ir gana stipra aizmugure. Jaunās dziesmas tiek radītas sadarbībā ar zviedru mūziķi Povelu Olsonu, un arī caur Latvijas mūzikas industrijas brikšņiem jauno mākslinieci ved pieredzējuši ļaudis. Vai ar dziesmām "Sirds pelnos" un "Noticēt sev" ir gana, lai sasauktu savu klausītāju pulku? Īpaši šajā nedēļas nogalē.

Shipsea 

21. jūlijā Jaunmoku pilī

Jaunmoku pils svin sava SIA 20 gadadienu un dara to patiešām gaumīgi. Shipsea koncerti vienmēr ir smalki, ieturēti un muzikāli piepildīti. Kā jau parasti, Šipkēvics juniors izpildīs gan dziesmas no Shipsea albumiem, gan papildinās koncertu ar kādām īpašām citu autoru dziesmu aranžijām.

Ovīši

20. jūlijā pie Ovišu bākas

Ja nu gribas nozust un tomēr atrasties, tad virziens ir uz Ovišu bāku un Ērika Loka kūrēto koncertu, kur viesus uzrunās gan pats Ēriks, gan Lauma Kazaka un citi uzaicināti un varbūt arī neuzaicināti mākslinieki. Un vienmēr, turpat aiz apaļīgās bākas un mazas kāpu strēmeles ir oļainā Ovišu jūrmala.

"Židrūns" – Pārmaiņu svētki

24. jūlijā Sporta 2 kvartālā Rīgā

Nevar nepieminēt grupu, kura izvēlējusies nospēlēt koncertu pirms bezizmēra darbības pārtraukuma. Bet ne jau tikai skumt pirms ziemas miega cilvēki te sataisījušies. Pasākumu kuplinās arī Latvijas neatkarīgās mūzikas lielvārds "Bērnības milicija". Maza izmēra Salacgrīvas laiku "Positivus" gatavs. Un trešdienā!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti