Labrīt

ES vilcinās piemērot sankcijas Krievijas gāzei; Ukraina gada beigās gāzes tranzītu izbeigs

Labrīt

Ar dienasgrāmatu lasījumiem reto slimību pacienti vēršas pie Saeimas

Mūzikā un stāstos satiksies radio balss Gunārs Jākobsons un komponists Gunārs Freidenfelds

Divi Gunāri, divas leģendas. Diktors Jākobsons un komponists Freidenfelds uz skatuves tiksies stāstos un mūzikā

Sirsnīgi, uzmundrinoši un lustīgi solās būs koncerti "Divas leģendas uz vienas skatuves", kuros mūzikā un stāstos satiksies divas leģendāras personības – komponists Gunārs Freidenfelds un radio diktors Gunārs Jākobsons. Ar koncertiem viņi svinēs ievērības cienīgas darba jubilejas – Freidenfelds 65 gadus mūzikā, bet Jākobsons – 70 gadus pie mikrofona.

Kopā ar jubilāriem koncertos piedalīsies populārie dziedātāji Ieva Sutugova, Ineta Rudzīte, Normunds Rutulis un Ainars Bumbieris, kā arī muzikālais sekstets Anatolija Livčas vadībā. Šovakar koncerts izskanēs VEF Kultūras pilī, bet nākamnedēļ arī Liepājā un Ādažos.

Populāras Gunāra Freidenfelda dziesmas koncertā mīsies ar sirsnīgiem un arī amizantiem stāstiem par radošās dzīves aizkulisēm, ar kuriem dalīsies ne tikai abi leģendārie Gunāri, bet arī citi koncerta dalībnieki. Koncertu, protams, vadīs Gunārs Jākobsons, kurš atklās ļoti dažādas savas balss izpausmes un modulācijas.

Lai koncerts būtu kā vienots veselums, dinamisks un atraktīvs, tam līdzi seko režisors Valdis Lūriņš: "Jākobsons ir vienkārši dzīva leģenda ar savu balsi, ar olimpiskajām spēlēm, ar pārraidēm no Mežaparka, un abi viņi ir strādājuši Latvijas Radio 2, tas viņus sasien kopā. Gunārs Freidenfelds, manuprāt, ir unikāls ar to, ka viņam ir savs mugurkauls, sava tēma, no kuras viņš neatkāpjas. Un vēl – es skatījos viņa muzikālajā vēsturē, un sapratu, ka nav nevienas dziesmas, kurā viņš būtu uzrakstījis nodevas kaut kādai valdošajai varai, viņš ir palicis viens un tas pats, tāds, kāds viņš ir."

koncerta "Divas leģendas uz vienas skatuves" mēģinājums
koncerta "Divas leģendas uz vienas skatuves" mēģinājums

Dedzīgu pielūdzēju netrūkst ne Inetai Rudzītei, ne Ainaram Bumbierim, arī viņu abu balsis koncertā skanēs gan stāstos, gan, protams, dziesmās. Ineta Rudzīte atklāj: "Zināt, ir tā, ka man tas nozīmē ļoti daudz, jo redzēt viņus darbībā un ar kādu aizrautību viņi ir ķērušies klāt gan šim koncertam, gan šai programmai un klausīties visus tos stāstus, kas atspoguļo to milzīgo pieredzi, kas viņiem ir bijusi, tas ir ļoti aizraujoši. Tā ka es esmu pateicīga par šo piedzīvojumu."

Dziedātājs Ainars Bumbieris piebilst: "Tas ir kaut kas vēsturisks, ko reti kuram izdodas piedzīvot. Man tas nozīmē ļoti daudz, jo ar Gunāra Jākobsona balsi es esmu uzaudzis un Gunāra Freidenfelda dziesmas esmu dziedājis, vienmēr mammai braucot līdzi mašīnā. Tagad, kad ir pašam iespēja izpildīt šīs dziesmas, varētu teikt, ka es pats jūtos leģendāri."

Pēc koncerta mēģinājuma īsa saruna ar notikuma galvenajiem varoņiem – abiem Gunāriem.

"Mēģinājums bija ļoti atbildīgs, pielabojām tādas nelielas niansītes, lai labāk skanētu," stāsta Gunārs Freidenfelds.

"Jā, mēs ar Gunāru esam tikušies daudzkārt un dikti, tai skaitā radiofonā. Šovakar atkal tikāmies, un tā bija brīnišķīga tikšanās ar mūziķiem, ar mūsu kolēģiem, atkal atgādinot Gunāra dziesmas. Tās skan ļoti labi, solisti ir izcili. Nu, jābrauc un jākoncertē!" papildina Gunārs Jākobsons. 

Būs arī tādi amizanti vai pusamizanti stāsti. Komponists atklāj: "It sevišķi par to, kas noticis agros jaunības gados. Tagad mēs jau tādi prātīgi cilvēki…" 

"Lai nu varbūt izpaliek tās leģendas, mēs kādi esam bijuši, tādi esam," smejas diktors.

Gunārs Freidenfelds uzskata, ka Gunārs Jākobsons ir daudz prātīgāks par viņu. Tam pretojas Jākobsons: "Es tam absolūti nepiekrītu! Es vēlu tev vēl daudz skaistu dziesmu, daudz brīnišķīgu koncertu un stipru veselību!"

"Tev arī stipru veselību, un lai balss skan tāpat kā līdz šim!" novēl Gunārs Freidenfelds.

Koncerts "Divas leģendas uz vienas skatuves" notiks ceturtdien, 19. septembrī, VEF Kultūras pilī, kā arī 26. septembrī – Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē un 27. septembrī – Ādažu Kultūras centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti