Dzestriem rudens piedzīvojumiem – koncertu izlase no Valkas līdz Ceplim

Ir mazliet pat žēl iedomāties, ka virkne koncertzāļu un citu kultūras norišu telpu īpašnieki klusībā vēlas, lai sākas normāls rudens. Kur un kas skanēs šajās brīvdienās un nākamnedēļ?

Dzestriem brīvdienu piedzīvojumiem – koncertu izlase no Valkas līdz Ceplim
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Gacho un "Singapūras satīns"

20. septembrī Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā

Ja ar sportu pilnas tribīnes dabūt ir grūti, tad var pamēģināt to izdarīt ar hiphopu. Interesants ir pats mūziķu komplekts, kur Gacho jeb Gatis Irbe asociējas ar tādu nopietnu un mazliet pat sludinošu vīru, kamēr "Satīna" džeki… Edgars Bāliņš vismaz ir gājis skolā netālu no koncerta vietas. "Singapūras satīns" prot iegriezt kārtīgu ballīti. Diezgan droši, ka Jelgavā būs karsti.

"Melo-M" 

20. septembrī Valkas pilsētas Kultūras namā

"Melo-M" ir tas čellu trio, kurš nav tas otrs čellu trio. "Melo-M" ir apvienojušies lieliski čellisti Miķelis Dobičins, Kārlis Auzāns un Jānis Pauls. Tā arī īsti gan nav skaidrs, kā čellu trio iespraucies arī enerģiskais sitaminstrumentu virtuozs Miķelis Vīte. Bet kopā šāds kokteilis Ziemeļvidzemes vienā no galapunktiem sola melodiskuma un enerģijas kokteili gluži neparedzamā gradācijā.

"Brit Floyd"

21. septembrī koncertzālē "Palladium Rīga"

Interesanti, ka Latvijā mēs vēl tā īsti neesam sapratuši, vai mums patīk leģendāru grupu imitācijas. Varbūt ir laiks pamēģināt, kas tas ir par fenomenu, kas Eiropas koncertzālēs notiek gana bieži. Sestdien "Palladium" zālē – grupa, kas esot viena no ticamākajām leģendāro "Pink Floyd" atdarinātājām. Gan jau, ka pati grupa saka, ka neatdarina, bet bauda lielmeistaru mūziku. Kā gan ne, ja esi pieķēries rokmūzikas zelta fondam – "Dark Side of the Moon", "The Wall", "Wish You Were Here". Angliski runājošajās zemēs klausītāji "Brit Floyd" uzstāšanās reizēs nereti ir dzirdamāki par pašu grupu. Vai tā varētu būt arī "Palladium" zālē? Ja imitācija iepatiksies, tad svētdien klubā "Melnā piektdiena" vari noķert "L1nkn P4rk" – kaut ko, kas sola īsto "Linkin Park" sajūtu.

"Dakota"

22. septembrī Augšdaugavas novada kultūras centrā "Vārpa" Daugavpilī

"Kurtizāņu ugunskurs" un "Dzeltenie aizkari". Vai ir jāzina kaut kas vairāk? Leģendārā Edvīna Zariņa deviņdesmito gadu beigās izveidotā grupa ir atgriezusies, un šobrīd tajā dzied un basu spēlē Raitis Keišs, dzied un taustiņinstrumentus nodarbina Artūrs Palkevičs, ritmu drošās rokās tur Gundars Lintiņš, ar stīlģitāru un akustisko ģitāru rotaļājas Vīgants Murelis, un vēl ar ģitāru un balsi piedalās arī Gatis Ivans. Labi nobriedis vai norūdzis sastāvs, lai "Dakotas" mūzikas skanētu ticami.

"TrIGO"

25. septembrī Igo mūzikas un mākslas centrā "Ceplis"

"Cepļa" saimnieks aicina ciemos. Tas ir iespaidīgi, ko Igo ar Gitu Straustiņu un uzticamiem papildspēkiem ir paveikuši "Ceplī". Ja vēl nav sanācis šo rūpniecības vēstures mantojumu Mežotnes pusē sastapt, tad ir labs brīdis to izdarīt un pie reizes noķert saimnieku ar draugiem muzicējot. Igo šajā vakarā klausītāju uzmanību dalīs ar Jāni Strazdu un Aini Zavacki.

Bambie Thug

26. septembrī koncertzālē "Palladium Rīga"

Lai arī cenšos šajos apskatos neiekļaut divus pasākumus no vienas koncertvietas, šoreiz tie ir tik dažādi, ka jāatgriežas "Palladium" zālē. Eirovīzijas viens no pēdējo gadu ekstravagantākajiem priekšnesumiem pieder īru Bambie Thug. Nu ja, tie tur ar ragiem, velli tādi. Grūti noticēt, ka šovs uz "Palladium" skatuves būs tikpat krāšņs, bet ja nu?

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti