Panorāma

"Čikāgas piecīšu" Armandam Birkenam – 70

Panorāma

Panorāma

Koris no Latvijas triumfē Moldovas festivālā

Latvijas koris «Jubilate» triumfē Moldovas festivālā

Aizvadītajā naktī daudzi gaidīja un apsprieda no Moldovas pienākošos prezidenta vēlēšanu un referenduma par Eiropas Savienību rezultātus. Taču no Moldovas pienākuši vēl kādi rezultāti. Turklāt – ļoti iepriecinoši. Tikai nevis politikas, bet kultūras jomā. 

Latvijas Universitātes absolventu jauktais koris "Jubilate" diriģenta Jura Kļaviņa vadībā šajās dienās piedalījās Moldovas starptautiskajā koru festivālā "Dzeltenā lapa" un ieguva divas godalgas – gan par labāko garīgās mūzikas izpildījumu, gan festivāla galveno balvu jeb Grand prix.

"Palīdzēja repertuārs, ko mēs bijām izvēlējušies. Mūs ļoti atbalstīja publika, un arī žūrijai patika tas, ko mēs dziedam," sacīja kora diriģents Juris Kļaviņš, atklājot, ka dziedāts Ērika Ešenvalda skaņdarbs.

Koris zibakcijā Kišiņevas centrā
Koris zibakcijā Kišiņevas centrā

"Mēs visu laiku esam iekšā tajā sajūtā, kas patreiz notiek šeit, un ļoti jūtam līdzi tai pusei, kas grib Moldovu dabūt Eiropas pusē," piebilst diriģents.

Lai atzīmētu šo uzvaru un vienlaikus uzmundrinātu vēlēšanu nakts politisko kaislību nomocītos moldāvus, "Jubilate" dalībnieki šorīt sarīkoja zibakciju – sapulcējās Eiropas skvērā Kišiņevas centrā un iepriecināja garāmgājējus ar "Rīga dimd" un vēl vairākām dziesmām no sava repertuāra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti