Labrīt

Piena kooperatīvi paplašinās un stiprina savas pozīcijas tirgū

Labrīt

Mākslinieki var būt ļoti efektīvs instruments politisko vēstījumu izplatīšanai

Operetes teātris savu 10.jubileju svinēs ar īpaši bagātīgu Operetes festivāla programmu

Ar bagātīgu Operetes festivāla programmu svinēs Operetes teātra desmitgadi

Operetes teātris savu 10. jubileju šogad svinēs ar īpaši bagātīgu Operetes festivāla programmu Ikšķilē. Festivāla prelūdija – koncerts "Vivat!" – notiks svētdien, 28. jūlijā, Ikšķiles luterāņu baznīcā, bet nākamnedēļ veselas trīs dienas festivāla notikumi skanēs Ikšķiles brīvdabas estrādē. Viss sāksies ar Raimonda Paula mūziklu "Mežrozīte", turpināsies ar mūziklu ģimenēm "Karlsons", bet kulminācija būs jubilejas galā koncerts ar krāšņu solistu buķeti no Francijas, Itālijas un Latvijas. Jau tradicionāli festivāls izskanēs ar valšu vakaru.

Festivālā Operetes teātris vēlas dalīties ar pašu krāšņāko, kas teātrī desmit gadu laikā ir tapis. Tādējādi festivāls aptvers dažādus muzikālā teātra žanrus, bet visa vadmotīvs būs – sniegt klausītājiem tikai un vienīgi pozitīvi uzlādējošas un dzīves skaistumu apliecinošas emocijas, uzsver Operetes teātra mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska: "Mēs esam domājuši par to un sirsnīgi vēlamies, lai katrs, kurš atnāk, šo festivālu varētu izbaudīt patiešām no visiem viedokļiem. Lai tas būtu krāsains piedzīvojums, bagātīgs, sulīgs, gan ausij tīkams un sirdij un dvēselei aizkustinošs, pacilājošs un iedvesmojošs."

Festivāla prelūdija būs jauno mūziķu koncerts "Vivat!" šo svētdien, 28. jūlijā, Ikšķiles luterāņu baznīcā. Bet festivāla centrālie notikumi sāksies 1. augustā un noritēs trīs dienas Ikšķiles brīvdabas estrādē.

Kā pirmo ceturtdienas vakarā varēs noskatīties Raimonda Paula mūziklu "Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās". Tā pirmizrāde bija decembrī, tas izrādīts dažādās Latvijas vietās, bet Ikšķilē pirmo reizi izskanēs brīvdabā.

Ieva Kerēvica un Atvars Lakstīgala
Ieva Kerēvica un Atvars Lakstīgala

Mūziklā pirmo reizi galvenajā Evas lomā redzēsim populāro dziedātāju Ievu Kerēvicu. Viņu īpaši aizrauj svaigais skatījums uz Raimonda Paula mūzikas pērlēm un izcilais mūziķu sastāvs Matīsa Žilinska vadībā, stāsta dziedātāja: "Mūzika un aranžijas dziesmām skan fantastiski! Pirmajā brīdī varētu šķist – nu ko mēs atkal vienas un tās pašas dziesmas! Atzīšos godīgi, es biju viena no skeptiķiem par šo repertuāru. Bet tad es noskatījos šo izrādi un sapratu, ka tik svaigu skanējumu un tādu, es pat teiktu, amerikānisku stilistiku šīm Raimonda Paula mūzikas pērlēm es nebiju sen dzirdējusi. Un tas tik ļoti atbilda tai emocionālajai ainavai, kas ir šajā izrādē! Šī ir izrāde, lai cilvēki atpūstos. Mūsu māksla dažbrīd, manuprāt, ir diezgan daudz piepildīta ar likšanu domāt un līdzpārdzīvot visādām smagām tēmām. Mēs esam pelnījuši lielāku atpūtu, lielāku relaksāciju arī mākslas pasākumos, un šis ir viens no žanriem, kur mēs to pilnīgi mierīgi varam atļauties, jo mēs to esam pelnījuši."

Pēc mūzikla izrādes būs vēl arī nakts ballīte zem zvaigznēm, kurā skatītāji varēs izdziedāties un izdejoties pie Raimonda Paula melodijām, klausoties Matīsa Žilinska improvizācijās.

Piektdien savukārt Ikšķilē īpaši gaidīti bērni kopā ar vecākiem, jo būs skatāms mūzikls visai ģimenei "Karlsons", kurā neizpaliks arī multimediāli pārsteigumi.

Nauris Indzeris un Kārlis Rūtentāls
Nauris Indzeris un Kārlis Rūtentāls

Festivāla kulminācija būs sestdien, kad notiks jubilejas galā koncerts "Svinēt opereti!"

Operetes teātra mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska atklāj: "Šoreiz programmā būs mūsu repertuāra operešu skaistākie numuri, kas mums pašiem visvairāk ir gājuši pie sirds šo desmit gadu laikā, kurus kā mīļākos ir izcēluši mūsu skatītāji. Fragmenti no operetēm "Jautrā atraitne", "Balle Savojā", "Silva. Čardaša karaliene", "Klīvija"."

Galā koncertā piedalīsies plaša solistu buķete no Francijas, Itālijas un Latvijas, dejotāji un orķestris Atvara Lakstīgalas vadībā. Pēc tam jau tradicionāli sekos nu jau daudziem tik iemīļotais valšu vakars, kurā arī pie orķestra diriģents pults būs Atvars Lakstīgala. "Es personīgi nezinu daudz tādu pasākumu Latvijā, kur tu vari atnākt dejot vesela simfoniskā orķestra pavadījumā," teic diriģents. "Šeit tuklāt klasika – Johans Štrauss, Vīnes valši. Zem zvaigžņotas debess izbaudīt tādu atmosfēru var tikai Ikšķiles Operetes festivālā."

Operetes festivāls tiks ieskandināts šo svētdien, 28. jūlijā, ar koncertu Ikšķiles luterāņu baznīcā, bet tā galvenie notikumi Ikšķiles estrādē noritēs no 1. līdz 3. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti