Koncerti

DakhaBrakha. Ukraiņu grupas koncerts Rīgā

Koncerti

Džamalas koncerts Lietuvā

Akcijas "Baltijas ceļš" 35.gadadienai veltīts koncerts "Vienoti brīvībai"

VIDEO: Vienoti brīvībai. Baltijas ceļa 35. gadadienai veltīts koncerts

Atzīmējot akcijas "Baltijas ceļš" 35. gadadienu, piektdien, 23. augustā, pie Brīvības pieminekļa aizvadīts piemiņas koncerts "Vienoti brīvībai".

Koncerta atklāšanā – vīru kopas "Vilki" skaņdarbi, kas cieši saistīti ar nacionālo patriotismu. Vīru kopas "Vilki" repertuāra pamatā ir karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. 

Koncerta turpinājumā – orķestra "Rīga" un dūdu grupas "Auļi" simbioze. Abos kopumā tik ļoti dažādajos kolektīvos – orķestrī "Rīga" un grupā "Auļi" – ir vienojošais elements: tiek izmantoti pūšamie un sitamie instrumenti. Tiek veidota unikāla sadarbība vēl nebijušam atskaņotāju sastāvam, apvienojot daudzveidīgo orķestra "Rīga" pūšamo un sitamo instrumentu skanējumu ar "Auļu" dūdu un bungu spēku un majestātiskumu, teic koncerta veidotāji.

Koncertā skanēja gan mūsdienu akadēmiskās, gan džeza, gan arī dažādu pasaules tautu mūzikas raksturīgie elementi, harmonija un bagātīgie ritmiskie zīmējumi, no vissmalkākajām solo instrumentu niansēm līdz majestātiskam un varenam kopīgajam skanējumam.

Diriģents – Valdis Butāns, komponists – Mārtiņš Miļevskis, koncerta vadītājs un scenārija autors – Edgars Lipors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti