Kultūras ziņas

Gleznotājas Vijas Zariņas sajūtu ainavas ziemā

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Iznāk albums "Imanta Kalniņa klusās dziesmas"

Albumā izdotas «Imanta Kalniņa klusās dziesmas»

Nacionālā ierakstu kompānija "Skani" 25. oktobrī laidusi klajā albumu "Imanta Kalniņa klusās dziesmas" ar Imanta Kalniņa melodijām un dziesmām dziedātājas Līgas Priedes un ģitārista, aranžētāja Andreja Grimma ieskaņojumā.

"Tā ir mūsu sirds mūzika, kuru nevarējām neierakstīt. Tieši Imanta redzējums kopš bērnības aicinājis mūs domāt un veidot savu muzikālo pasauli", atzīst mūziķi.

Kā informēja izdevēji, šis Imanta Kalniņa dziesmu albums tapis, izmantojot tikai akustiskus instrumentus – pamatā balsi un klasisko ģitāru, kuriem palaikam pievienojas harmonijs, vargāns, stabule un pat uzbeku rebabs.

"Pirmo reizi albuma ierakstu piedzīvojusi senā, pie ugunskuriem tik dziedātā "Dziesma par brašo bruņinieku" jeb "Lorda Hendona dziesma" no izrādes "Princis un ubaga zēns". Tai līdzās labi zināmās dziesmas "Zelta haizivs songs", "Betas dziesmiņa", "Dūdieviņš" un "Akāciju palags" paver gluži neierastu, jaunatklājošu vēstījumu. Brīnumaini pārpasaulīgi ieskanas dziesminieku himna "Noausim kājas, atpīsim sirdis" un ziemīgā "Bāka", un nepārprotami tieši uzrunā mīlestības noslēpumainā klātbūtne dziesmās "Tauriņa samtainā smarža" un "Mežā". Divi skaņdarbi pirmo reizi aranžēti klasiskajai ģitārai solo – trausli kaislīgā melodija no filmas "Ezera sonāte" un fragments no mūzikas savulaik aizliegtajai filmai "Elpojiet dziļi" jeb "Četri balti krekli"," albuma aprakstā teic izdevēji.

Jauniznākušā albuma īpašo sajūtu papildina mākslinieces Paulas Ābeles noformējums. Viņa radījusi veselu darbu sēriju laikmetīgā izšuvuma tehnikā, atveidojot ainas no ierakstīto dziesmu tekstiem. 

Albuma prezentācijas video veidots izšūtas animācijas tehnikā, t.i., katrs kadrs ir ar roku izšūts uz balta auduma.

Mūzikas ieraksta epizodēs piedalījušies arī mūziķi Ainārs Paukšēns (čells), Rasa Sofija Grimma (fagots), Paula Ābele (dūdas). Skaņu materiālu montējis un māsterējis Aivars Vaišļa.

Albuma prezentācijas koncerts Ķeguma Tautas namā piektdien, 25. oktobrī, pulksten 20.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti