Ārā kļūst arvien tumšāks, koncertos ­– arvien karstāk. Mūzikas piedzīvojumu ceļvedis brīvdienām

Pat oktobris jau steidzas uz izskaņu, kaut gan šķiet, ka nupat vēl dirnējām āra koncertos. Pēdējās nedēļas ir mūs apbērušas ar pamatīgu pasākumu gūzmu, un nekas jau nav beidzies. Kļūst tikai arvien karstāk – vismaz koncertvietās un deju laukumos.

Ārā kļūst arvien tumšāks, koncertos ­– arvien karstāk. Mūzikas piedzīvojumu ceļvedis brīvdienām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Relicseed" 20 gadu jubilejas koncerts

25. oktobrī koncertzālē "Palladium Rīga"

Cik ir tādu Latvijas smagās mūzikas grupu, kas būtu gatava samērot sevi ar "Palladium" koncertzāli? "Sky Forger" un "Huskvarn" ir pirmie vārdi, kas ienāk prātā. "Relicseed", lai arī uz skatuves jau 20 gadu, iespējams, tik plašai auditorijai, kā nupat nosauktās grupas, vēl nav pazīstami. Bet tiem, kuri "Relicseed" zina, jau nojauš, ka kvalitātes un atdeves trūkumu koncerta apmeklētāji nevarēs sagaidīt.

Dita Lūriņa un Gundars Grasbergs

26. oktobrī Stāmerienas pilī

Leģendu naktī Stāmerienas pils organizē vakaru, kurā viens no galvenajiem publikas magnētiem būs Latvijas Nacionālā teātra aktieru Ditas Lūriņas un Gundara Grasberga koncerts. Muzikālā satikšanās ir balstīta Mārtiņa Egliena radītajā programmā "Vīna dvēsele", kas papildināta ar citu autoru darbiem. Izrādās, ka aktieri ne tikai dzied, bet transformējas par komponistiem.

Ivo Fomins

26. oktobrī Valmieras Kultūras centrā

Ir jābūt pārliecībai, lai mūziķis savam koncertam izvēlētos nosaukumu "Mans ceļš". Un Ivo tāda ir. Skaidrs, ka būs roķīgi, skaļi, un neko citu jau no Liepājas kaluma vīriem mēs negaidām, pat ja uz koncertu ejam Valmierā.

"Juuk"

27. oktobrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars"

Reizēm arī man jūk, kura no Edgara Šubrovska grupām ir "Juuk". Tagad skaidrs, ka tā ir grupa šobrīd. Edgars, Sniedze Prauliņa un Oskars Jansons kopā veido vienu no inteliģentākajām mūsdienu indie mūzikas apvienībām, kas spēlējas gan ar saviem jaundarbiem, gan pieķeras, piemēram, armēņu priestera, muzikologa un komponista Sogomona Sogomonjana (1869–1935) jeb Komitasa balādēm.

Toma Rudzinska akustiskais kvartets

26. oktobrī "Pegaza pagalmā, Liepājā un 31. oktobrī "Akustikā", Valmierā

Saksofonists un džeza mūzikas autors Toms Rudzinskis kopā ar zelta rudeni apbraukā Latviju, ņemot līdzi lieliskus džeza mūziķus – pianistu Tareku Jamani no Libānas, kontrabasistu Igoru Spallati no Itālijas un mūsu pašu bundzinieku Ivaru Arutjunjanu. Labi noausts džezs ir lielisks veids, kā pavadīt rudens vakarus.

"Instrumenti"

26. oktobrī "Arēnā Rīga"

"Runā Rīga" – var droši apgalvot, ka "Instrumentu" šovs būs nostrādāts līdz pēdējai vīlītei. Pēdējā laikā puiši piedāvā arvien dejojamāku mūziku. Iespējams, ka uz koncertu vērts doties kedās, ne izejamās kurpēs. Jānis Šipkēvics juniors, Reinis Sējāns un Gatis Zaķis ir puiši, kas nu jau ar septīto studijas albumu mēģina iemācīt latviešus mīlēt mūziku, kas izkāpj no popa un šlāgera žanru robežām. Un patiešām intriģējoši skan izsludinātais koncerta iesildītājs – Gatis Zaķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti