Rīta Panorāma

Ukrainā aizturēts iespējamais Farionas slepkava

Rīta Panorāma

Jaunieši izstrādā elektroniskas krotālijas mājlopiem

Baireitā ar "Tristanu un Izoldi" sācies Vāgnera mūzikas festivāls

Baireitā ar «Tristanu un Izoldi» sācies Vāgnera mūzikas festivāls

Vācijas pilsētā Baireitā sācies ikgadējais Vāgnera mūzikai veltītais festivāls. Zīmīgi, ka šogad pie diriģenta pults būs vairāk sieviešu nekā vīriešu.

Festivālu aizsāka pats slavenais komponists, bet mūsdienās tas kļuvis par prestižu pasākumu, kas pulcē labākos klasiskās mūzikas izpildītājus un daudzus slavenus viesus.

Arī šogad festivāla pirmajā dienā Baireitā bija ieradusies Vācijas kultūras ministre Klaudija Rota un Bavārijas federālās zemes valdības vadītājs Markuss Zēders. Vietējos mūzikas apskatniekus nedaudz izbrīnīja fakts, ka pasākumu neapmeklēja lielā Vāgnera mūzikas cienītāja – bijusī ilggadējā valdības vadītāja Angela Merkele.

Tomēr īstiem klasiskās mūzikas cienītājiem svarīgākas, protams, bija mākslinieku uzstāšanās, un šogad kā pirmo atskaņoja novatorisko un vēlāko laikmetu komponistu un kritiķu augsti vērtēto operu "Tristans un Izolde", kuras libretā var saskatīt arī komponista biogrāfijas motīvus. Tās pirmizrāde notika Bavārijas Karaliskajā operteātrī Minhenē 1865. gadā.

Klausītajiem līdz 27. augustam tiks piedāvāti arī citi komponista darbi, tai skaitā "Tanheizers", "Klīstošais holandietis" un "Parsifāls".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti