Grupa «Židrūns» aicina uz «Pārmaiņu svētkiem» jeb pārskatāmā nākotnē pēdējo koncertu

Rokgrupa "Židrūns" 24. jūlijā aicina uz īpašu notikumu – "Židrūna pārmaiņu svētkiem", kas kvartetam būs pagaidām pēdējais koncerts pēc darbības 20 gadu garumā. Notikums gaidāms Sporta ielas 2 kvartālā, Rīgā, informē mūzikas ierakstu izdevniecība "I Love You Records".

Latviešu rokmūzikas kvartets pēc 20 gadu darbības dodas nenoteikta ilguma atpūtā. Pagaidu atvadu pasākums, saukts par "Židrūna pārmaiņu svētkiem", ir pēdējā iespēja pieredzēt "Židrūna" koncertu ar jaudu, kāda tā bijusi, ritot gadiem. Grupas zināmākās dziesmas ir "Inga mūžamziedošā", "Tomiņš", "Šņāc šoseja" un "Rindās kails". Saņemti virkne muzikālu apbalvojumu par albumiem un koncertdzīvi.

Pārmaiņas, ko iecerēts svinēt vērienīgā pasākumā jūlija otrajā pusē, grupā notiek saistībā ar dalībnieka Klāva Kalnača darbības apturēšanu. Pārējie dalībnieki savukārt turpina aktīvi komponēt jaunu mūziku, paturot un attīstot "Židrūna" muzikālo tradīciju, bet jaunā sastāvā.

"Prieks, ka turpinās muzicēšana, attīstīšanās! To kopīgi veic mani ilggadējie biedri, ellīgie instrumentālisti Ritvars Bīders, Ulvis Urtāns un Anrijs Korps. Gribu uz kādu laiku apturēt savu darbu burziņā, kas man ir ļoti mīļš un ar kuru esam izdarījuši daudz vairāk, nekā sākotnēji varējām iedomāties," stāsta grupas dibinātājs Klāvs Kalnačs.

Mūziķis ir "Židrūna" dziedātājs, ģitārists un viens no dziesmu autoriem, kurš paralēli raksta dziesmas un dzied arī grupā "Nielslens Lielsliens".

Grupa "Židrūns"
Grupa "Židrūns"
 
Komentējot lēmumu par grupas darbību, ģitārists un dziesmu līdzautors Ritvars Bīders saka: ""Židrūns" manā un, visticamāk, arī pārējo grupas biedru dzīvē atrodas ļoti augstās pozīcijās un jēgpilni aizpilda lielu, ja ne lielāko, daļu ikdienas rutīnas nenoslogotā laika. Daba nemīl tukšumu – "Židrūna" laiks būs jāaizpilda kaut kam citam, un "kaut kas cits" jau ir tik gatavs ieņemt šīs pozīcijas, ka diez vai sagaidīsim nākamo gada deklarācijas iesniegšanu, to nedzirdot."
 

"Pagrīdē" un plašāk

Dibināts 2003. gadā, latviešu rokmūzikas kvartets "Židrūns" līdz šim ir radījis četrus oriģināldziesmu albumus: "Židrūnam sāp" (2008, izdevniecība "SKYR"), "Židrūns Dzeltenbaltdzeltenais" (2010, "SKYR"), "Židrūns un tas, ko nevar nest" (2016, "I Love You Records") un "Kovārņu mazbērniem" (2020, "I Love You Records"). Pa šo laiku nospēlēti daudzi koncerti Latvijā un citur Baltijā.

Grupa savas darbības gaitā nopelnījusi kā klausītāju, tā arī mūzikas apskatnieku un kritiķu ievērību. "Židrūns" ir saņēmis kādreizējā kroga "Aptieka" apbalvojumu "labākā dzīvā grupa", ziņu portāla "Alternative.lv" balvu nominācijā "gada albums", kā arī divreiz nominēts un reizi ieguvis "Zelta mikrofonu" par gada labāko rokmūzikas albumu. Grupa novērtēta arī ārvalstīs – albumi "Židrūns un tas, ko nevar nest" un "Kovārņu mazbērniem" nominēti Eiropas neatkarīgo mūzikas izdevniecību balvai "IMPALA".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti