Koncertā vāks ziedojumus Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam

Biedrība "Tavi draugi" 28. augusta vakarā aicina uz šīs vasaras pēdējo labdarības koncertu "Angāra saulrieti". Šoreiz ziedojumi tiks vākti Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam. Aicina ziedot gan skolas piederumus, gan naudu to iegādei lielākā apjomā. Līdz ar koncertu noritēs arī dažādas aktivitātes, kā tīklu pīšanas darbnīca un grāmatu maiņas punkts.

Koncertā vāks ziedojumus Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam
00:00 / 03:46
Lejuplādēt

"Skolas soma, penāļi, kancelejas preces – rakstāmpiederumi, flomāsteri, zīmuļi, pildspalvas, parastie zīmuļi, dzēšgumijas, zīmuļu spicējamie, klades, burtnīcas, sporta somas, sporta apavi," – biedrības "Tavi draugi" pārstāve Beāte Bēvalde stāsta, ka uzskaitītie skolas piederumi īsi pirms mācību gada sākuma ir īpaši aktuāli gan bērniem Latvijā, gan Ukrainā. Tādēļ pēdējo šīs vasaras "Angāru saulrietu" koncertu veltīs tieši šādu ziedojumu vākšanai.

"Černihivas apgabalā, Harkivas apgabalā, Kijivai tuvumā esošās pilsētās, arī pašā Kijivā ir ļoti daudzas vietas, kur skolēni joprojām cenšas doties uz skolu. Ik pa brīdim, protams, mācības tiek pārtrauktas ar trauksmēm, bet bērni tomēr no rīta ceļas un cenšas iet uz to skolu. Mūsu uzdevums ir palīdzēt viņiem pēc iespējas normālāk vadīt šīs dienas. Pie mums Latvijā ir varbūt mazliet citādāk. Ļoti daudzās skolās lielu šo  kancelejas preču apjomu nodrošina skola, bet ir joprojām ļoti daudzas ģimenes, kur bērnam arī mugursomas vienkārši nav. Un tas pieprasījums mums šogad ir tāds mazliet aizdomīgi liels," uzsver Bēvalde.

Koncertā vāks ziedojumus Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam
Koncertā vāks ziedojumus Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam

Koncertā uzstāsies "Citi zēni", Liene Atvara, "Zeltrači", "Rīta stienis", DJ Ķilkuts, kā arī Katrīna Dimanta, kura norāda, ka koncertā izskanēs dziesmas arī no topošā albuma: "Pirms es dodos tūrē pa Ameriku, šis ir mans pēdējais koncerts Latvijā uz kādu brītiņu, tāpēc es būšu ļoti priecīga redzēt gan zināmus draugus, gan jaunus draugus. Mēs spēlēsim dažas dziesmas no albuma "Krāsas" un arī dažas dziesmas no mana nākamā albuma, kas vēl varbūt ir nedzirdētas.

Man ir svarīgi piedalīties šajā koncertā, jo ir nozīmīgi palīdzēt, atbalstīt un neapstāties. Un, ja es to varu darīt caur dziesmu, savācot cilvēkus, kas grib labprāt mani dzirdēt un dot ziedojumu, tad esmu par to. Es esmu par mieru pasaulē."

Tāpat "Angāra saulrietu" koncerta apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī citās aktivitātēs, iezīmē Beāte Bēvalde: "Cilvēkiem būs iespēja pīt maskēšanās tīklus. Tāpat arī mums būs grāmatu maiņas punkts, kur jebkurš interesents var droši ieiet un apskatīties, varbūt ir kāda grāmata, ko sen jau ir kārojis, un mēs gribam šīm grāmatām dot otro dzīvi, un arī tur viss ir pret ziedojumiem, katrs pats izvēlas, cik viņš vēlas par šo grāmatu atstāt. Bērniem būs izklaides ar mūsu draugiem no "Smaida darbnīcas", kas jau ir iegājusies kā tradīcija, visiem būs gan ko padzerties, gan ko paēst, gan varēs pabaudīt foršu mūziku, pabūt kopā, satikt mūs, satikt mūziķus. Tā sajūta, kas ir šeit, "Angāru saulrietos",  tajā brīdī, kad saulīte riet, – nu, man šķiet, katram tas ir jāpiedzīvo, jo tas ļoti atšķiras no tās ikdienas, kāda šeit ir parasti."

Koncertā vāks ziedojumus Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam
Koncertā vāks ziedojumus Latvijas un Ukrainas skolēnu atbalstam

Bez mantiskajiem ziedojumiem biedrība "Tavi draugi" aicina ziedot arī naudu, par kuru skolas preces tiks iegādātas lielākā apjomā, un daļu no saziedotā plānots novirzīt arī bērnu rotaļu laukuma izveidei Aleksandrovas pamatskolā Krāslavas novadā, turpina Beāte Bēvalde: "Skola, kas atrodas ļoti, ļoti tālu no Rīgas, Latgales pašā skaistākajā maliņā, viss, kas tur ir nepieciešams, ir vienkārši beidzot uzbūvēt bērniem foršu un interesantu rotaļlaukumu, jo tie ir bērni ar īpašām vajadzībām un viņu vienīgā izklaide un rotaļlaukums tur ir no padomju laikiem palikušās vienas šūpoles, un tas arī viss. Mūsu mērķis ir šajā koncertā, cerams, iegūt tik lielus naudas līdzekļus, lai mēs varam īstenot gan šos kancelejas preču pieprasījumus, gan arī noslēgt šo projektu un līdz ar septembri šo rotaļlaukumu izbūvēt skolā."

Lai atbalstītu Latvijas un Ukrainas skolēnus, labdarības koncerts izskanēs šovakar pie biedrības "Tavi draugi" angāra Rīgā, Ventspils ielā 50, no pulksten 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti