Kultūrtelpā «M/Darbnīca» notiks «Brooklyn Jazz» rudens sesija

Kultūrtelpā "M/Darbnīca" turpināsies pasaules džeza dižgariem veltītā pasākumu sērija "Brooklyn Jazz", kurā uzstājas spoži pašmāju un arī ārvalstu mūziķi. Tās rudens sesijā uzstāsies gan Kristīne Prauliņa ar grupu "The Soulful Crew", gan Kārlis Auziņš, Svens Vilsons un Edgars Cīrulis, gan populārā dziedātāja Linda Leen, informēja organizatori.

Linda Leen "Brooklyn Jazz" sērijā uzstāsies noslēdzošajā "M/Darbnīcas" vasaras terases koncertā jau 31. augustā, izpildot programmu "Tribute to the Golden Age". Tas būs veltījums džeza zelta laikmeta dižgariem, tostarp Ellai Ficdžeraldai, Billijai Holidejai, Sārai Vonai, Četam Beikeram un Lūisam Ārmstrongam. 

Savukārt 14. septembrī leģendārajam Džonam Koltreinam veltītu programmu kopā ar dāņu pianistu Artūru Tuzniku, dāņu/norvēģu bundzinieku Simonu Olderskogu Albertsenu un kontrabasistu Edvīnu Ozolu piedāvās viens no labākajiem latviešu saksofonistiem Kārlis Auziņš.

Nedēļu vēlāk, 21. septembrī, spožā ģitārista Peta Metenija un pianista Laila Meisa dueta  mūziku izpildīs Svens Vilsons un Edgars Cīrulis, bet 28. septembrī ar veltījumu Stīvijam Vonderam un "Motown Records" sēriju "Brooklyn Jazz" noslēgs dziedātāja Kristīne Prauliņa kopā ar savu grupu "The Soulful Crew", kurā muzicē pianists Toms Mikāls, basists Valters Sprūdžs, bundzinieks Kaspars Kurdeko un ģitārists Jānis Kalniņš.

"Leģendārā izdevniecība "Motown Records" izgaismoja neskaitāmus izcili spožus talantus, kas bija un ir mūsdienu ritma mūzikas pamatvērtības," komentē Kristīne Prauliņa. "Liela daļa no šiem māksliniekiem iedvesmojusi arī mūsu grupas daiļradi. Minēšu kaut vai Mārvinu Geju, Aretu Frenklinu, Otisu Redingu, Etu Džeimsu un Kērtisu Meifīldu, kas vien jau ir īstens soulmūzikas ziedu pušķis. Viens no spilgtākajiem šā zīmola māksliniekiem, protams, ir muzikāli piesātinātais Stīvijs Vonders, kura mūzika ir mūsdienu ritma un blūza mūzikas mugurkauls, tādēļ ar nedalītu prieku ienirsim arī viņa fenomenālajās dziesmās un pasniegsim tās klausītājiem ar mūsu garšīgo "Soulful" mērcīti, koncerta otrajā daļā uzspēlējot arī savu oriģinālmūziku."

Ar videoprojekcijām "Brooklyn Jazz" koncertus papildinās Digidiva jeb Sandija Trautmane.

Kultūrtelpā "M/Darbnīca" tiks uzsākts arī jauns "Jazz Jam" cikls, kurā īpaša uzmanība tiks pievērsta ziemeļvalstu un vēl citiem kolorītiem citvalstu mūziķiem, kuri mijiedarbosies ar mūsu vietējiem talantiem. Šo sesiju namatēvs būs trombonists un komponists Vadims Dmitrijevs. Jau 4. septembrī šajā ciklā "M/Darbnīcā" viesosies hiphopa un drum’n’bass stilistiku ar džeza tradīciju miksējošā poļu grupa "Kosmonauci", 11. septembrī tur uzstāsies igauņu, lietuviešu un britu kopprojekts "Project Pennar", 18. septembrī – itāļu, lietuviešu un skotu apvienība "MENT4L", bet 25. septembrī – kanādiešu dziedātāja un akordeoniste Vendija Makneila.

Tāpat "M/Darbnīcā" turpināsies laikmetīgās akadēmiskās un eksperimentālās mūzikas cikls, kurā jau 30. augustā uzstāsies somu dziedātāja un flautiste Heliu Mailīsa Vīrakivi, ģitārists Gonu Muruagu un pianists Roberts Fleics, apvienojot improvizētās un laikmetīgās mūzikas elementus. Savukārt 19. septembrī elektroakustiskos labirintos "M/Darbnīcas" apmeklētājus vedīs čellists Miķelis Dobičins un pianists Rihards Plešanovs, piedāvājot mūziku čellam, klavierēm un elektronikai, tostarp jaunu latviešu komponistes Alises Rancānes kompozīciju pirmatskaņojumus.

Visu koncertu sākums – pulksten 20.00. Kultūrtelpa "M/Darbnīca" atrodas fon Stricka villas kvartālā Aristīda Briāna ielā 9, un tajā darbojas arī izstāžu zāle "M/Gallery".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti