Latvijas Nacionālā opera un balets sezonu sāks ar galā koncertu

Latvijas Nacionālā opera un balets 5. septembrī sāks 2024./2025. gada sezonu ar sezonas atklāšanas galā koncertu. To veido Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisore Elita Bukovska un Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, informēja opernama pārstāvji.

Koncerta īpašais viesis būs itāļu tenors Džordžo Berrudži (Giorgio Berruggi).

Koncerta pirmā daļa būs veltīta baletam. Latvijas Nacionālās operas orķestra un diriģentu Mārtiņa Ozoliņa un Farhada Stades muzikālajā pavadījumā tiks izdejoti fragmenti no aizvadītā gada jauniestudējumiem – horeogrāfa Frederika Eštona leģendārā baleta "Veltīgā uzmanība" (solisti Elza Leimane, Viktors Seiko un Andris Pudāns) un  latviešu horeogrāfa Raimonda Martinova baleta "Džungļu grāmata" (solisti Iļana Puhova, Nataļja Lipska, Donats Rudzītis, Finians Patriks Heptings). Koncertā īpaši tiks izcelti dejotāji, kas nesen spilgti debitējuši vadošās lomās – Jūlija Brauere un Dariuss Florians Katana baletā Žizele, Annija Kopštāle baletā "Pie zilās Donavas", Jolanta Lubēja un Kārlis Cīrulis baletā "Dons Kihots". Elzas Leimanes oriģinālhoreogrāfiju "Stīgas" dejos Krista Štrausa. Baleta daļas finālā – fragmenti no baleta ‘Carmina Burana" baleta solistu Alises Prudānes-Spridzānes, Sabīnes Strokšas, Kirila Baiduka, Antona Freimana, Eidena Viljama Konefrija, Roberta Najes, Aleksandra Osadčija, Germana Ševčenko un operas solistu Ingas Šļubovskas-Kancēvičas un Rinalda Kandalinceva interpretācijā.

Koncerta otrā daļa būs atvēlēta operas mākslai. Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā skanēs mūzika no šīs sezonas jauniestudējumiem – Žaka Ofenbaha "Hofmaņa stāstiem" un Riharda Štrausa "Salomes". Tāpat koncertā iekļauti fragmenti no Džuzepes Verdi operas "Makbets", kas janvārī atgriezīsies repertuārā, kā arī Džakomo Pučīni, Gaetāno Doniceti un Frančesko Čilea opermūzika. Līdz ar operzvaigznēm Džordžo Berrudži un Egilu Siliņu koncerta otrajā daļā uz skatuves kāps Latvijas Nacionālās operas solisti Jūlija Vasiļjeva, Tatjana Trenogina, Mihails Čuļpajevs un Jānis Apeinis, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris. Koncertā piedalīsies arī jaunākās paaudzes dziedātāji: soprāni Annija Kristiāna Ādamsone un Etīna Emīlija Saulīte ar solodziedājumiem uz Latvijas Nacionālās operas skatuves uzstāsies pirmoreiz, bet jauno baritonu Daniilu Pogorilesu publika jau iepazinusi Mazeto lomā operā "Dons Žuans".

Koncertu vadīs Jolanta Strikaite-Lapiņa un Raimonds Martinovs.

Uzsākot jauno sezonu, ātrijā starp vēsturisko un Jauno zāli no 5. septembra būs skatāma Alekseja Naumova izstāde "Gaisma, krāsa un opera".

Īpašs notikums Latvijas Nacionālajā operā gaidāms arī 7. septembrī, kad Gaetāno Doniceti operas "Mīlas dzēriens" izrādē gaidāmas četras debijas galvenajās lomās, ko atveidos jaunie latviešu operdziedātāji Katrīna Paula Felsberga (Adīna), Dainis Kalnačs (Nemorīno) un Daniils Pogoriless (Belkore), kā arī viens no mūsu opernama vadošajiem solistiem Rihards Mačanovskis (Dulkamara).

Sezonas pirmais jauniestudējums – Žaka Ofenbaha opera "Hofmaņa stāsti" – pirmizrādi piedzīvos 26. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti