70 gadu vecumā miris dziedātājs Džo Kokers

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 6 mēnešiem.

Pirmdien 70 gadu vecumā pēc ilgas cīņas ar plaušu vēzi miris angļu dziedātājs Džo Kokers, vēsta BBC.

Viņa aģents Barijs Māršals apstiprinājis, ka Kokers aizsaulē devies, cīnoties ar plaušu vēzi. Mūžībā mūziķis aizgāja ASV, Kolorādo štatā, kur dzīvojis.

Māršals uzsvēris, ka Kokers bija „vienkārši unikāls” un „ir neiespējami aizpildīt vietu, kuru viņš pamet mūsu sirdīs”.

Godu Kokeram jau atdevis neviena vien mūzika slavenība un leģenda. Piemēram, „The Beatles” dalībnieks Pols Makartnijs sacījis, ka Kokers bija patīkams cilvēks, kurš „pasaulei ir devis ļoti daudz”. „Es zinu viņu gadiem kā labu cilvēku, un es patiešām kļuvu bēdīgs, kad uzzināju par viņa slimību un patiešām skumjš šodien izdzirdot, ka viņš ir aizgājis,” Makartniju citē BBC.

Cits „The Beatles” dalībnieks tviterī ierakstījis: „Ardievu un Dieva svētība Džo Kokeram!” Savukārt komponists Frenks Tērners atzinis, ka Kokers bija lielisks dziedātājs, atzīstot, ka ir skumji dzirdēt sēru vēsti.

Anglijas pilsētā Šefīldā dzimušā dziedātāja karjera ilga vairāk nekā 40 gadus un tās laikā klajā nākuši tādi slaveni darbi kā „You Are So Beautiful” un „Up Where We Belong”.

Kokers savu karjeru sāka Šefīldas krogos un klubos 1960.gados. Starmešu gaismā viņš nonāca 1968.gadā, kad popularitāti ieguva viņa dziesma „With A Little Help From My Friends”, kas bija versija par oriģināli izpildīto „The Beatles” tāda paša nosaukuma dziesmu. Jau togad viņš šo dziesmu izpildīja slavenajā Vudstokas festivālā ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti