Latvijā koncertēs Londonas Universitātes Karaliskās Holovejas koledžas koris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 2 mēnešiem.

Šogad XXV Vispārējo Latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā Latvijā viesosies Londonas Universitātes Karaliskās Holovejas koledžas koris, kas pazīstams ar Baltijas komponistu darbu izcilām interpretācijām.

Baltijas valstu koncertturnejas laikā koris uzstāsies Rīgas un Valmieras lielākajās baznīcās, kā arī piedalīsies starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā “Vox Angelica” Dubultos. Būtiska koncertprogrammas daļa šajos koncertos būs Latvijas komponistu – Pētera Vaska, Pētera Plakida, Riharda Dubras un Artura Maskata skaņdarbi. Bez tam koncertturnejas laikā koris atklās Viljandi senās mūzikas festivālu Tallinā, kur uzstāsies kopā ar Tallinas kamerorķestri un sniegs koncertus Lietuvā.

Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas koris tiek uzskatīts par vienu no labākajiem koledžu jauktajiem koriem Apvienotajā Karalistē. Koris sniedz ap 50 koncertu gadā, īpaši specializējoties vēlās renesanses un mūsdienu mūzikā. Koris sadarbojas ar pasaulē atzītiem māksliniekiem kā Britten Sinfonia, London Mozart Players un regulāri ir dzirdams BBC Radio 3.

Šovasar iznāks kora jaunākais ieraksts "Kreek's Notebook", kura mūzikas autori ir Baltijas valstu pārstāvji - T. Korvits, A. Maskats un P. Plakidis. Kora diskogrāfijā jau ir ieraksti ar R. Dubras un V. Miškina mūziku. Koris savus ierakstus veic tikai "Hyperion Records".

Kopš 2005.gada kora diriģents, Londonas Universitātes Karaliskās Holoveja koledžas kormūzikas direktors un ērģelnieks ir Ruperts Gafs. Viņa vadībā Karaliskās Holoveja koledžas koris kļuvis starptautiski atpazīstams, īpaši – saistībā ar koncertiem un Baltijas valstu komponistu darbu ierakstiem. Pēdējā laikā koris intensīvi veido sadarbības projektus laikmetīgās koru mūzikas mijiedarbībā ar džezu. Tāpat nesen koris ir sadarbojies ar pasaulē zināmo britu vokālo ansambli "The King’s Singers". 2014.gadā briti plāno turpināt sadarbību ar jauniešu kori "Balsis", kopā izdodot „Missa a cappella” trešo ierakstu.

30. jūnijā koris piedalīsies dievkalpojumā Anglikāņu baznīcā, 1. jūlijā uzstāsies Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā, 3. jūlijā - 6. starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā "Vox Angelica" Dubultu luterāņu baznīcā, 4. jūlijā kopā ar jauniešu kori "Balsis" Anglikāņu baznīcā, bet 5. jūlijā - Rīgas Domā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti