Miris lietuviešu diriģents Sauļus Sondeckis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 5 mēnešiem.

87 gadu vecumā miris slavenais lietuviešu diriģents profesors Sauļus Sondeckis, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Vairāk nekā 50 gadu ilgajā karjerā Sauļus Sondeckis diriģējis vairāk nekā 3000 koncertu gandrīz visā Eiropā, kā arī ASV, Dienvidkorejā, Japānā, Kubā, Kanādā un Taivānā.

1928.gadā Šauļos dzimušais Sauļus Sondeckis no 1948. līdz 1952.gadam mācījās vijoļspēli Lietuvas Konservatorijā, bet vēlāk studijas turpināja Maskavā.

Diriģenta karjeru viņš sāka 1955.gadā. Sondeckis 1960.gadā izveidoja Lietuvas Kamerorķestri un to vadīja līdz šī orķestra slēgšanai 2004.gadā. Viņš arī vadīja Sanktpēterburgas kamerorķestri "Sankt-Peterburg Kamerata" (tagad - Valsts Ermitāžas orķestris), kuru izveidoja 1989.gadā. Vadījis Lietuvas Baltijas kamerorķestri un diriģējis Maskavas kamerorķestri "Virtuozi Moskvi".

Sondeckis ir saņēmis augstus valsts un mākslas apbalvojumus Lietuvā, 2000.gadā saņēma savas dzimtās pilsētas Šauļu goda pilsoņa titulu. Ir arī saņēmis valsts apbalvojumus Igaunijā (2002.gadā) un Austrijā (2003.gadā).

Sauļus Sondecka vārdā ir nosaukta Šauļu konservatorija (bijusī Šauļu Mākslas ģimnāzija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti