«Zelta mikrofona» ceremonijā uzstāsies Dons, «Instrumenti», «Dzelzs vilks» un citi mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 8 mēnešiem.

18. februārī Ķīpsalas izstāžu hallē notiks mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" ceremonija. Šogad ceremoniju klātienē varēs vērot arī skatītāji. "Zelta mikrofona" ceremonijas koncertā uzstāsies Dons, "Instrumenti", "Citi zēni", "Astro'n'out", "Dzelzs vilks", "Dagamba", Aija Andrejeva, Olga Rajecka, "Tautumeitas",  rolands če, Finķis, Ozols un citi, informēja organizatori.

Ceremonijā mākslinieki saņems metālmākslinieka Armanda Jēkabsona veidotās "Zelta mikrofona '23" statuetes un arī grafiti mākslinieka KIWIE radītu NFT jeb digitālo kriptomākslu par 2022. gadā radītajiem ierakstiem.

Balvu apzeltīšanai tiks izmantots arī otrreizējās pārstrādes zelts no akcijā "Vecais telefons vai Zelta mikrofons?" savāktajiem nolietotajiem mobilajiem telefoniem.

Balvai pieteiktie albumi tiek vērtēti 11 žanriskās kategorijās, bet atsevišķas balvas saņem arī "Debija", "Dziesma", "Video", "Koncertieraksts" un "Albuma dizains". No visu albumu kategoriju līderiem žūrija balso par "Gada albumu". Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība pasniegs apbalvojumu kategorijā "Radio hits" radio stacijās visspēlētākajai dziesmai, bet nominācijā "Straumētākais ieraksts ar Elektrum" tiks apbalvota mūzikas straumēšanas vietnēs visvairāk spēlētākā dziesma vai skaņdarbs. Arī klausītāji var iesaistīties mūzikas vērtēšanas procesā, piedaloties "Elvi gada dziesmas" balsojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti