Čehova teātra jaunajā sezonā sestā skatuve un 10 mīlas pilni jauniestudējumi

2. oktobrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris svin savu 141. gadadienu un nākamo sezonu sola aizvadīt mīlestības un tās dažādo izpausmju zīmē – mīlestība caurvīs visus jauniestudējumus. Kopumā plānoti 10 jauniestudējumi – piecas lielās formas un piecas mazās formas izrādes. Tāpat teātra piecām skatuvēm oktobrī pievienosieties sestā – Čehova teātra arkāde (Vaļņu ielā 19), informēja teātra pārstāvji.

Savu jubileju 2. oktrobrī teātris sagaidīs ar ceturtā mājas koncerta jeb "kvarķirņika" pirmizrādi. Izrādes veidošanā aktieri Rodionu Kuzminu iedvesmojusi Vladimira Visocka daiļrade, savukārt nosaukums radies no dziesmas – "Viss ačgārni…".

26. oktobrī Čehova teātra arkādē ar jaunu pirmizrādi sevi pieteiks režisors Dmitrijs Gaitjukevičs. Arī viņa iestudējums "Trolejbuss Ļubočka" būs par mīlestību. Kāds trolejbuss dodas savā ierastajā ikdienas maršrutā, kas dienu no dienas nemainās, bet mainās pasažieri un viņu stāsti, teikts izrādes pieteikumā.

Savukārt 1. novembrī uz Čehova teātra Lielās skatuves režisors Sergejs Golomazovs skatītājiem piedāvās Moljēra lugu "Tartifs". Bet 6. decembrī, atklājot decembra ierasto svētku koncertu tradīciju, skatītājus iepriecinās jauns koncerts ar Maestro Raimonda Paula 80. gadu hitiem – "Man ar tevi ir labi", kas top režisores Ināras Sluckas vadībā.

Arī režisorei Laurai Grozai Čehova teātra jaunajā sezonā ir plānots lielās formas jauniestudējums – 14. februārī pirmizrādi piedzīvos Šekspīra "Lēdija Makbeta" Artūra Dīča dramatizējumā. Izrādes galvenā tēma risinās sievietes neprātīgu mīlestību pret savu vīrieti.

14. februārī būs vēl viens jaunums – aktieris Maksims Busels piedāvās skatītājiem īpašu iestudējumu par jaunības mīlestību – "Nelabojams romantiķis". Šajā projektā Maksims ir ne tikai režisors, bet arī mūzikas un teksta autors.

8. martā Sergejs Golomazovs nāks klajā ar savu skatuves interpretāciju Aleksandra Gelmana lugai "Soliņš" – par kāda vīrieša un sievietes nejaušu tikšanos, vienā vakarā nodzīvojot veselu dzīvi. Bet 11. aprīlī uz Lielās skatuves būs pirmizrāde pēc Antona Čehova lugas motīviem – "Ķiršu dārzs"–, kurā režisors Viesturs Kairišs atklās sekas, ko rada Krievijas inteliģences bezdarbība kara laikā, pieskaroties arī tēmai par neprātīgu mīlestību pret savām fantāzijām.

23. maijā gaidāms jauns mazās formas iestudējums Staņislava Tokalova režijā, kam dramaturģiju raksta Artūrs Dīcis. Tas būs jautrs un aizkustinošs stāsts par latviešiem un krieviem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītāja Dana Bjorka saka: "Mīlestība, tāpat kā skaistums, izglābs pasauli! Jā, mīlestībai var būt dažādas formas un nokrāsas. Un šajā sezonā mēs centīsimies pieskarties šai mūžīgajai un līdz pat šai dienai neatminētajai esībai – mīlestība. Cilvēkiem to vajadzētu vairot savās sirdīs un rīcībās, lai pasaule kļūtu labāka un gaišāka."

Tāpat jaunās sezonas laikā Čehova teātris plāno aizvadīt jau otro aktieru starptautisko radošo nometni "ArtMind", kā arī vairākas apmaiņas viesizrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti