Latvijas arhitekta Kristapa Morberga stāsts valsts svētkos atdzīvosies vēsturiskā performancē

Šī gada 18. un 19. novembrī Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē, godinot  arhitekta Kristapa Morberga 180. dzimšanas dienu un atzīmējot Latvijas valsts svētkus, notiks vēsturiska performance "Kristapa Morberga dvēseles arhitektūra". Šī izrāde iezīmēs Morberga lomu Latvijas vēsturē un piedāvās jaunu veidu, kā piedzīvot stāstu par vienu no Latvijas izcilākajiem mecenātiem, stāsta performances komanda.

Kristaps Morbergs (1844–1928) bija vīrs ar īpašu dzīves gājumu – no vienkārša Zemgales lauku zēna līdz vienam no Latvijas ietekmīgākajiem arhitektiem, būvuzņēmējiem un filantropiem. Viņa ziedojumi Latvijas Universitātei mūsdienu izteiksmē pārsniedz 15 miljonus eiro, padarot viņu par visu laiku lielāko augstākās izglītības mecenātu Latvijā. Viņa mantojums turpina dzīvot arī mūsdienās, nodrošinot stipendijas Latvijas Universitātes un citu augstskolu studentiem.

Performance "Kristapa Morberga dvēseles arhitektūra" ir iecerēta kā iedvesmojošs stāsts ar uzkodu vakariņām, kas sniegs skatītājiem iespēju ielūkoties viņa dzīves ceļā. Stāsts balstīsies uz arhīvos pieejamajiem materiāliem, taču tā pasniegšanas veids būs emocionāls, piesātināts ar simboliem un laikmeta kontrastiem.

Radošā komanda: režisore un producente Sindija Vilde, aktieris Varis Klausītājs, šefpavārs Raimonds Zommers, scenogrāfe Dārta Grīsle.

No kreisās: Varis Klausītājs, Sindija Vilde un Raimonds Zommers
No kreisās: Varis Klausītājs, Sindija Vilde un Raimonds Zommers

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti