Panorāma

Pašvaldības varēs saņemt lielāku IIN daļu

Panorāma

Panorāma

Atklāj 29. Starptautisko Baltijas baleta festivālu

Atklāj 29. starptautisko Baltijas baleta festivālu  

Ar iespaidīgu koncertu ceturtdien, 3. oktobrī, atklāts Starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Festivālu rīko jau 29. gadu, un šogad mēneša garumā festivāla programmā paredzētas izrādes visām gaumēm no Latvijas, Lietuvas, Spānijas un arī Ukrainas māksliniekiem.  

"No klasikas līdz avangardam" – ar šo moto Starptautiskais Baltijas baleta festivāls jau 29. gadu pulcē māksliniekus, kas uzstājušies dažādās pasaules koncertzālēs un festivālos visā pasaulē. Un jau tradicionāli, festivālu atklāja tirdzniecības centra "Origo" telpās. Steidzīgajiem garāmgājējiem savus priekšnesumus atrādīja pašmāju horeogrāfi un dejotāji.

"Ļoti daudz skaistu mākslinieku, jaunu mākslinieku, var teikt, ka jaunie nāk! Un viņi tiešām atnāk uz šejieni – jaunie horeogrāfi, jaunie izpildītāji... Potenciālais mūsu spēks, kas radīs lielo mākslu nākotnē, šeit, Latvijā!" pauda festivāla producente Lita Beiris.

Deju stilu daudzveidību parādīja kopumā astoņas deju skolas. Komponista Georga Pelēča mūzikas ritmos pasākumu atklāja Rīgas Baleta skolas audzēknes. 

"Klasiskajai dejai robežu nav. Klasiskā deja ir uzņēmīga gan pret džezu, gan pret laikmetīgo deju. Viens no visvairāk uzņēmīgākajiem dejas veidiem," norādīja Rīgas Baleta skolas pedagoģe Regīna Kaupuža.

Sanākušo ir daudz. Citi atnākuši jau krietnu laiku pirms koncerta sākuma, lai tikai ieņemtu labākās vietas.

Dejotājas Aleksandra un Gabriela stāsta, ka uzstāties tirdzniecības centrā ir kas jauns: 

"Mums tā ir jauna pieredze, izmēģināt kaut ko jaunu uz skatuves. Operā neredz cilvēkus, bet vienalga es zinu, ka tur var sēdēt un skatīties uz mums, bet šeit ir vispār mums nepazīstami cilvēki."

Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim. Mēneša garumā ar daudzveidīgiem priekšnesumiem uz Rīgas, Ogres un arī Cēsu skatuves kāps mākslinieki no Lietuvas, Ukrainas un Spānijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti