53 gadu vecumā mūžībā devusies aktrise un politiķe Inese Laizāne

Mūžībā devusies aktrise, kādreizēja Daugavpils teātra direktore un politiķe Inese Laizāne, sēru vēsti publicējis Daugavpils teātris savā tīmekļa vietnē.

Dzimusi Balvos, jau skolas laikā interesējusies par teātri, darbojusies teātra studijā. 1988. gadā iestājusies Latvijas Konservatorijā, Daugavpils teātra aktieru kursā. Kopš 1990. gada — aktrise Daugavpils teātrī. Bez virknes lomu teātrī filmējusies arī filmās "Maija un Paija" (kalpone Ciesa) un "Cilvēka bērns" (Zuze), vēsturiskajā videofilmā "Emīls Dārziņš" (Marija Dārziņa), televīzijas iestudējumā "Žannas d`Arkas otrā nāve" (Žanna d`Arka).

Laika posmā no 1999. līdz 2001. gadam bijusi Daugavpils teātra literārās daļas vadītāja. 2001. gadā kļuva par Daugavpils teātra direktori, vadīja teātri astoņus gadus.

Ineses Laizānes vadības laiku kolēģi atminas ar pirmajiem anšlāgiem pēc ilgiem gadiem, aktīvām viesizrādēm Latvijā un ārzemēs, sadarbību ar viesmāksliniekiem un stabilitāti. Viņa bija izcila, talantīga aktrise un gaišs cilvēks, kura sirdi nekad nepameta rūpes par kolēģu un teātrī rasto draugu nākotni.

Inese Laizāne bija arī 10., 11. un 12. Saeimas deputāte no partijas "Nacionālā apvienība".

Iepriekš aktrise kādā intervijā žurnālam "Ieva" stāstīja, ka viņai diagnosticēta multiplā skleroze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti