Aci pret aci Pārdaugavā. Teātra jaunumu apskats

Ar vārdu "teātris" jau sen pazīstam visdažādākās formas, un izrādes norisei nebūt nevajag lielu zāli ar tūkstoš skatītājiem. Tomēr izrādes, ko rāda vienlaikus tikai vienam vai četriem skatītājiem, nenotiek gluži katru dienu. Tāpēc iespējas, kad kaut ko tādu var piedzīvot, ir vērts izmantot.

Aci pret aci Pārdaugavā. Teātra jaunumu apskats
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Teātris "Kvadrifrons" sestdien, 7. septembrī, Āgenskalna tirgus siltumnīcā vairākas reizes piedāvā 20 minūšu garu izrādi "Saulains stūrītis", ko vienlaikus varēs apmeklēt četri skatītāji – vismaz tāda bija sākotnējā informācija. Izrādes veidotāji sola muzikāli glezniecisku masāžas seansu, kurā, izmantojot vasaras laikā uztrenētos zaļos pirkstiņus, aktieri saudzīgi aprušinās un rūpīgi ieziemos katru izrādes skatītāju. Izrādes veidotāji brīdina, ka izpildītāji fiziski pieskaras visiem izrādes apmeklētājiem – galvenokārt plecu, muguras, roku un kakla zonā. Izrādi iespējams izbaudīt, tikai atlaižoties uz tam speciāli paredzēta masāžas galda, tomēr tiekam mierināti, ka jāizģērbjas nebūs.

Sliktā ziņa ir tā, ka uz sestdienas izrādēm biļetes ir pārdotas, tomēr, ja gadāties Pārdaugavā, tikai vienas pieturas attālumā no Āgenskalna tirgus, "Dirty Deal teatro" sestdien līdz vēlai naktij notiks baltās nakts pasākumi, kur paralēli vairākās performancēs arī skatītāji varēs iesaistīties darbībā. Performances mākslinieki ielūdz uz nepastarpinātām sarunām un kopābūšanu, lai kopīgos procesos meklētu, kas cilvēkus mūsu sabiedrībā norobežo vienu no otra un kas – vieno.

Nellijas Spūles un Mariannas Stasivas performance "Atsaucīgo m. klubs" domāta vienam māksliniekam pret vienu skatītāju. Performance runā par saziņu internetā kā metodi, kādā mūsdienu cilvēks izvēlas izgāzt sevī uzkrāto agresiju, sašutumu, nogurumu un visu citu, kas ikdienas rutīnā sakrājies. Vienas performances ilgums ir 15 minūtes, atkārtojumi paredzēti visa vakara garumā no pieciem pēcpusdienā līdz vieniem naktī ar pārtraukumiem. Bērniem un viņu kompanjoniem adresēta Roberta Daubura performance "Rokasgrāmata baiļu pārvarēšanai", kur katrs, ja tā varētu teikt, seanss ilgs 5 – 10 minūtes ar vairākkārtējiem atkārtojumiem.

Apvienība "Drāmas dāmas" rīko "Medūzas skatienu mielastu", kas ilgs 20 minūtes, savukārt Rodrigo Struka un Mare Zvirbule organizē "Ģimenes vakariņas", kurās 30 minūšu garumā katram apmeklētājam būs iespēja iejusties ģimenes drauga, paziņas vai radinieka tēlā un kopīgi veidot diskusijas par visiem sāpīgām tēmām. Ja visām šīm perormancēm ir konkrēti katras daļas sākuma laiki,  Līvas Jevdokimovas un Mārča Broka performance par intimitāti, viesiem un dzimšanu "Atvainojos par nekārtību" ilgs 8 stundas bez pārtraukuma. Tiek solīts, ka īpaši viesi uzzinās īpašus noslēpumus. Tāpēc vien ir vērts braukt uz Pārdaugavu!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti