Izziņo pieteikšanos brīvbiļetēm uz «Re Rīga!» festivāla bezmaksas izrādēm Rīgas cirkā

Starptautiskais laikmetīgā cirka festivāls "Re Rīga!", kas šogad norisināsies no 13. līdz 17. augustam, piedāvā daudzpusīgu programmu visām paaudzēm – programmā ir gan izrādes mazuļiem, gan ģimenes izrādes. Savukārt atklāšanas vakars veltīts eksperimentālām un tapšanas procesā esošām izrādēm, kas vairāk adresētas nobriedušai publikai, informēja festivāla rīkotāji.

Nupat arī publiski izziņotas brīvbiļetes uz "Re Rīga!" festivāla bezmaksas izrādēm Rīgas cirkā – uz atklāšanas vakara programmu 13. augustā, kā arī uz "Company Midnight" nažu mešanas izrādi "Us" 16. un 17. augustā. Lai apmeklētu bezmaksas izrādes Rīgas cirkā, nepieciešams uz iecerēto izrādi izņemt brīvbiļetes šeit.

Savukārt cirka izrāžu un Rīgas cirka skolas rotaļlaukuma programma Vērmanes dārzā ir bez vecuma ierobežojuma, un to apmeklēšanai biļetes nav nepieciešamas.

Kopumā šī gada festivālā piedalās viesi no vairāk nekā 10 valstīm. Abi festivāla galvenie mākslinieki nāk no Spānijas – apvienības "Alta Gama" humoristiskā un sirsnīgā veloakrobātikas izrāde "Melo mazāk", kas vēsta par ceļa meklēšanu atpakaļ pie sevis, kā arī mākslinieka Ksavi Lareas (Xabi Larrea) dinamiskā objektu manipulācijas izrāde "Pin Pang" ar žonglēšanas, jaunās maģijas un klaunādes elementiem.

Būtisks uzsvars festivāla programmā likts arī uz Baltijas cirka mākslinieku izrādēm un darbizrādēm (tapšanas procesā esošajiem iestudējumiem) – šogad programmā iekļautas veselas piecas vietējo mākslinieku izrādes, no kurām divas ir Rīgas cirka līdzproducētas.

"Re Rīga!" dibinātājs un radošais direktors Mārtiņš Ķibers teic: "Šogad ir daudz iespēju ieskatīties Baltijas mākslinieku daiļradē, jo festivāls veidojas par platformu mūsu reģiona māksliniekiem – viņiem ir iespēja sastapt plašāku publiku, kā arī Baltijas cirka māksliniekiem ik gadu festivāls piedāvā dažādas meistarklases profesionālo prasmju attīstīšanai."

Šogad meistarklašu vadītāji iesaistīti arī Rīgas cirka nākotnes repertuāra izveidē. Rīgas cirka direktore Māra Pāvula stāsta: "Festivālā pie mums šogad jau trešo reizi viesojas pasaulslavenā žonglieru apvienība "Defracto" no Francijas. Šoreiz ne tikai būs iespēja redzēt festivāla programmā iekļauto "Defracto" izrādi pilsētvidē "Croûte", bet arī apmeklēt viņu vadītās meistarklases. Apvienības pārstāvis Gijoms Martinē (Guillaume Martinet) vadīs gan nodarbības plašākam interesentu lokam, gan arī laboratoriju cirka māksliniekiem no Latvijas, lai palīdzētu veidot Rīgas cirka Ziemassvētku izrādi, tāpēc zināmā mērā pat varētu teikt, ka festivāls ieskandinās Ziemassvētku programmu. Šo tradīciju – pieredzējušus viesmāksliniekus iesaistīt jaunrades veicināšanā Latvijā – vēlamies saglabāt arī nākotnē."

Šogad festivālā "Re Rīga!" pieredzēsim arī vairākas pasaules pirmizrādes. Starptautiski pazīstamais fiziskā teātra un klaunādes meistars Toms Monktons (Thom Monckton, Jaunzēlande) skatītājus iepazīstinās ar savu jaunāko darbu "Endling", ko varētu dēvēt par Monktona darbu retrospekciju – spilgtāko iestudējumu fragmentu kolāžu. Klauns "Cronopio" pirmizrādīs mazuļu auditorijai adresēto izrādi "Vecmāmiņa", kā arī vairāki mākslinieki prezentēs savas topošās izrādes, kas ir tuvu gatavības stadijai.

Atklāšanas vakarā, kas veltīts sievietēm cirka mākslā, būs skatāmas trīs darbizrādes, kas risina dažādas sociāli aktuālas tēmas: Morganas Morandi "Miss SBarbie" (Itālija), "Art for Rainy Days" (Latvija, Lietuva, Lielbritānija) "How a Spiral Works", kā arī "Taigi Cirkas" (Lietuva) darbu "Saucisson", kas ir prestižās starptautiskās cirka platformas "Circusnext" laureāts.

Vērmanes dārzā vairākas festivāla dienas būs skatāmas ne tikai bezmaksas izrādes, bet darbosies arī Rīgas cirka skolas darbnīcas, kas piedāvās dažādas aktivitātes visu vecumu auditorijai. Uz Manžūrijas riekstkoka vārdā nodēvētās skatuves varēs redzēt gan pašmāju māksliniekus – Rīgas cirka skolas audzēkņu priekšnesumus, kas festivālā iekļauti pēc skatītāju lūguma, un mākslinieka Dmitrija Pudova ģeometriskās žonglēšanas izrādi "Ouroboros" – , gan viesmāksliniekus – dueta "Felix&Philo" līdzsvara un akrobātikas izrādi "Red Pants" (Vācija/Šveice), kā arī jau pieminētā "Defracto" izrādi  "Croûte", kur skatītāji sekos māksliniekam un ļausies izrādes dramaturģijai un pilsētvides nejaušībai.

Pilna festivāla programma – šeit.

Festivāla izrāžu atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, "Circusnext", AC/E programma PICE (Spānija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti