Dienas ziņas

"Latvijas Pasts" slēgs nodaļas tikai pilsētās

Dienas ziņas

Dienas ziņas

"Vella kalpi" atgriežas ar vasaras lieluzvedumu

«Vella kalpi» atgriežas ar vasaras lieluzvedumu

Leģendārais stāsts "Vella kalpi" šovasar atgriežas ar lieluzvedumu. Tas ieskandina daudz zīmīgu notikumu, piemēram, Rutku Tēva romāna 90. gadskārtu un filmas "Vella kalpi" 55. gadadienu. Piektdien lieluzvedums Lailas Kirmuškas režijā piedzīvoja pirmizrādi Valmierā.

Valmieras brīvdabas estrādē piektdien vakarā valdīja prieks un līksmība. Cilvēki atbraukuši no dažādām pilsētām, lai atkal izdzīvotu leģendāro "Vella kalpu" stāstu.

Ar dziesmām un dejām latviešiem tik ļoti zināmie rīdzinieki Andris, Pēteris un Ērmanis atkal glāba Rīgas atslēgas, neļaujot rātskungiem tās atdot Zviedrijas karalim.

Uzvedumā bija vērojama tautā iemīļotu un jau gadiem ilgi zināmu aroda meistaru saspēle ar jaunajiem aktieriem un mūziķiem. Viņi izrādei gatavojušies vairākus mēnešus.

"Man patīk ielēkt kaut kur, kas ir nebijis, kas ir jauns, kas ir citādāks ne tā kā, teiksim, Nacionālajā teātrī, kur viss ir stabili zināms, pazīstams. Šeit es skatos – es pusi no šiem bērniem nepazīstu. Paldies Dievam, kolēģus... Tos gan es pazīstu. Un man ir prieks!" atzina Jānis Skanis, kurš uzvedumā attēlo Birģermeistaru X.

Vella kalpu atveidotāji saka – ir lieliski spēlēt zināmu darbu.

"Ir brīnišķīgi to spēlēt tajā brīdī, kad mēs sākam dziedāt dziesmu, un cilvēki jau to zina. Un viņi no mums sagaida, laikam kvalitatīvā veidā to visu izspēlējot un nodziedot. Tā, man liekas, ir tā foršā lieta," sacīja Miks Galvanovskis, kurš uzvedumā attēlo Pēteri.

"Pirmajās taktīs, kad mēs arī izrādes sākumā jau nākam ar Miku un Jāni ārā, es varētu nedziedāt, un man jau ir korītis fonā!" piebilda Māris Skrodis, kurš uzvedumā attēlo Ērmani.

"Tajā visā ir tāda enerģija uz skatuves! Viss tik tāds uzlādēts, un tas gaiss ir uzlādēts, un var just, ka cilvēki smeļas to varonību, to mīlestību pret dzimteni," pauda Jānis Moisejs, kurš uzvedumā attēlo Andri.

Un tam piekrīt arī skatītāji. Zināmo darbu viņi būtu gatavi skatīties vēl un vēl.

"Izrāde bija ļoti forša, man ļoti patika! Man ļoti patika skatuves noformējums," sacīja skatītājs Jānis.

"Raimonda Paula mūzika vienmēr patiks jebkuros laikos, un šis sižets ir tāds... Laikam vienmēr... Mēs zinām filmu, un latviešiem šīs ir diezgan tuvas tēmas. Un kopumā tas ir diezgan patriotisks tomēr," vērtēja skatītāja Sarmīte.

Lieluzvedums ieskandina leģendārā romāna 90. gadskārtu, filmas "Vella kalpi" 55. gadadienu un arī filmas scenārija autora Jāņa Anerauda 100. dzimšanas dienu. "Vella kalpus" izspēlēs dažādās Latvijas pilsētās visu jūliju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti