Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Aizvadīts 7. Starptautiskais teātru festivāls "Ķiršu dārzs"

Baleta sapnis Jaunmoku pilī festivālā "Kurzemes klasika"

Baleta sapnis Jaunmoku pilī festivālā «Kurzemes klasika»

Noslēdzot brīvdienas, Jaunmoku pils dārzā norisinājās starptautiskais baleta kamerfestivāls "Kurzemes klasika". Festivāla programmā gan jauno amatierdejotāju uzstāšanās, gan profesionālu baleta mākslinieku sniegums.

Man bieži sapnī rādījās, kā dejoju pilī – tā rīkot kamerbaleta festivālu "Kurzemes klasika" Jaunmoku pils dārzā pamato festivāla idejas autore, deju pasniedzēja Inita Upmale. Debesis pēc lietus noskaidrojās, un saulainais vasaras vakars pulcēja krietnu skaitu apmeklētāju.

Festivāls šogad notiek jau trešo reizi, un īpaša vieta tajā ierādīta jauniem dejotājiem, kuri klasisko deju apgūst profesionālās ievirzes un interešu izglītības skolas vai deju studijās.

"Man vienmēr licies, ka tas lielais festivāla daudzums ir tikai galvaspilsētā vai tās tuvumā. Bet šobrīd man ir laimējies strādāt deju skolā "Demo" Tukumā, un apkārtnē ir daudzas skaistas pilis. Un es sapratu, ka lai nu lielā māksla iet ārā no tās galvaspilsētas," stāstīja festivāla idejas autore, dejas pasniedzēja Inita Upmale.

Gan uz festivāla centrālās skatuves, gan dažādās pils dārza vietās publikas priekšā bija iespēja uzstāties arī pašām jaunākajām dejas mākslas audzēknēm.

"Balets man ir ļoti svarīga lieta. Arī dejošanas tehnikai, lai dejotu laikmetīgo. Balets ir ļoti skaists, un tas mani iedvesmo. Esmu ļoti lepna par sevi, ka man tiešām sanāk. Un liels paldies manai skolotājai," sacīja deju skolas "Demo" audzēkne Gabriela Asarīte.

Festivāla otrajā daļā bija iespēja novērtēt baleta profesionāļu sniegumu. Ar populārām baleta ainām un laikmetīgās dejas priekšnesumiem uzstājās Latvijas Nacionālās operas un baleta vadošie solisti, viesi no citiem baleta teātriem un Rīgas Baleta skolas audzēkņi. 

"Vienmēr šādi pasākumi jauniešiem ir ļoti patiesi un atklāti. Un ir liels gandarījums sniegt viņiem iespēju un tādu iedvesmu redzēt, kā profesionālie dejotāji uzstājās. Un tas ir gan mums prieks, gan viņiem," uzsvēra baleta soliste Annija Kopštāle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti