Kultūras ziņas

Liepājas teātris 117. sezonu sāk ar jaunumiem

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Leļļu teātris novembrī atgriezīsies vēsturiskajā ēkā

Leļļu teātris novembrī atgriezīsies vēsturiskajā ēkā; jau tiek domāts par piebūvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 1 mēneša.

Apritējuši trīs gadi, kopš Latvijas Leļļu teātris sapakoja mantas un devās uz pagaidu mājām, kamēr vēsturisko ēku Krišjāņa Barona ielā remontēs. Teātra direktors Mārtiņš Eihe ir pārliecināts, ka jau šajā – teātra 80. sezonā – trupa atkal spēlēs izrādes uz vēsturiskā nama skatuves.

Ar nelielu aizķeri, bet Latvijas Leļļu teātra remontdarbi tuvojas finišam. Ievilkta jauna ventilācijas un apkures sistēma. Lai saglabātu vēsturisko fasādi, ēka siltināta no iekšpuses, līdz ar to kvadrātmetru pat kļuvis mazāk. Lielākās izmaiņas piedzīvojusi mazā zāle – te pacelti griesti un tā daļēji darbosies kā "black box". 

"Ir palikuši tikai paši nobeiguma darbi. [Būvniecības uzņēmums] "Pro Dev" sola, bet mēs nemētājamies ar datumiem, tāpēc ka celtniecībā tas ir diezgan muļķīgi, to mēs redzam no visām pieredzēm šobrīd. Taču 1. novembrī mēs būsim šeit iekšā jau ar izrādēm," par procesiem stāsta Latvijas Leļļu teātra direktors Mārtiņš Eihe.

Pagaidu mājvietā – Rīgas Latviešu biedrības namā – jau demontēta tehnika, lai to visai drīz varētu sākt uzstādīt vēsturiskajās teātra mājās. Turklāt energoefektivitātes uzlabojumi teātrī skaršot arī skatuves tehniku.

"Mums parādīsies jaunas iespējas tīri tehniski, ko jaunās tehnoloģijas dod, un viens no pirmajiem darbiem, kur to jau varēs redzēt, būs Valtera Sīļa "Sibīrijas haiku", kura skatītāji redzēs, kā dzīvajā top multfilma," teic teātra direktors.

Pēc trīs gadu trimdas krietni plašākās pagaidu telpās teātris domā arī par jaunu piebūvi. Leļļu teātra direktoram Mārtiņam Eihem ir iecere izveidot mācību studiju jauniešiem, tāpēc papildu telpu nepieciešamība nākotnē būšot akūta: "Tā zeme, kur šobrīd atrodas celtniecības vagoni, ietilpst teātra platībā, un tur ir atļauts būvēt līdz pieciem stāviem. Ja jau Nacionālais teātris plāno par kaut kādām izmaiņām, Valmieras teātrim būs otrā kārta, tad mēs arī runāsim ar mūsu vadību Kultūras ministrijā par to, ka mēs lēnām plānojam un saprotam, kādā veidā mēs varam paplašināties."

Šobrīd nekādas konkrētākas sarunas par jaunu piebūvi nav notikušas, bet šai idejai jākļūst par mērķi – teic teātra direktors. Energoefektivitātes projekts nodokļu maksātājiem izmaksājis 3,6 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti