Kultūras ziņas

Aizvadīts pirmais rakstīšanas festivāls "Rakstivāls"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Aizvadīti XV Latvijas amatierteātru svētki Valkā

FOTO: Aizvadīti XV Latvijas amatierteātru svētki; izcilības balvu saņēma Rēzeknes Tautas teātris

No 9. līdz 11. augustam ap 1800 teātra spēlētāju no 139 Latvijas un diasporas amatierteātriem Valkā pulcējās vērienīgākajā nozares saietā – XV Latvijas amatierteātru svētkos, informēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Svētku dalībniekiem un apmeklētājiem bija iespēja noskatīties vairāk nekā 40 izrādes, kas guvušas augstu novērtējumu amatierteātru iestudējumu skatēs pēdējo piecu gadu laikā. Spēles telpas atradās Valkas pilsētā un novadā, Valmieras novada Strenčos, kā arī Valgā, Igaunijā. Notika arī video izrāžu seansi Valkas pazemes bunkurā.

Svētku laikā Valkas novadpētniecības muzeja dārzā tika svinīgi pasniegta otrā Līvijas Akurāteres balva.

Izcilības balvu amatierteātru jomā saņēma Rēzeknes Tautas teātris un tā režisore Māra Zaļaiskalns.

Amatierteātru svētki tika atklāti ar koncertteiksmu "Pedele. Citāds ceļš" Jura Joneļa režijā, notika teātru karogu godināšana, izrāžu tērpu zibakcija un lustēšana zaļumballē. Svētku noslēgumā amatierteātri pulcējās Valkas brīvdabas estrādē uz sadziedāšanos kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem Annu Klēveri, Egilu Melbārdi, Aināru Ančevski un komponistu Valdi Zilveri. Varēja aplūkot vairākas izstādes, tostarp ekspozīciju "Latviešu pagaidu teātris Valkā. 1918." Valkas novadpētniecības muzejā.

Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotie Latvijas amatierteātru svētki, līdz šim zināmi kā salidojums, ir valstī nozīmīgākais amatierteātru kopienas saiets, kas notiek reizi piecos gados. Tā pirmsākumi meklējami 1968. gadā. Svētku mērķis ir nodrošināt amatierteātru tradīcijas saglabāšanu Latvijā un diasporā, popularizēt amatierteātru iestudējumus plašākā sabiedrībā un motivēt amatierteātrus radošai darbībai. Šogad svētki tapa ciešā sadarbībā ar Valkas novada pašvaldību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti