Nacionālais teātris sezonu sāks ar godalgoto «Pūt, vējiņi!» iestudējumu

Elmāra Seņkova godalgotais iestudējums "Pūt, vējiņi!" simboliski ievadīs Latvijas Nacionālo teātri jaunajā sezonā, kuras tematiskais vadmotīvs būs "Bangojošie ūdeņi". "Pūt, vējiņi!" būs skatāms piecus vakarus no 21. augusta līdz 25. augustam, informēja teātra pārstāvji.

"Skanot Imanta Kalniņa leģendārajai kinomūzikai, aktieri dzīvo cilvēku "audeklā" ieauž savu varoņu likteņus, izspēlējot Raiņa lugu kā kanonu. Paturot acu priekšā Dziesmu un deju svētkus. Ar domu par rītdienu," teic izrādes veidotāji.

Izrāde tika iestudēta 2018. gadā un godalgota ar "Spēlmaņu nakts" balvām 8 kategorijās, tostarp "Grand Prix", kā arī ar Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu "Kilograms kultūras 2018".

Iestudējums iemantojis skatītāju mīlestību, un līdz šim nospēlētas jau 70 izrādes. Gadu gaitā ir mainījies aktieru sastāvs. Šogad Barbas lomā debitēs Madara Reijere, bet nemainīgi – Uldis Jēkaba Reiņa spēcīgajā tēlojumā. Zanes lomā atgriežas aktrise Agnese Budovska, dublējoties ar Elizabeti Lielmani.

"Izrādes veidotāji trāpa skatītājam Ahileja papēdī: pat zinot, ka traģēdija ir neizbēgama, katarse tik un tā ir neapstādināma, un kamola kāpšana kaklā ir jūtama ar katru akordu," pauž teātra kritiķe Kitija Balcare. To apliecina uzticīgo skatītāju atsauksmes: "No silta aizkustinājuma līdz sažņaugtām plaukstām, no aizturētas elpas līdz nerimtīgi ritošām asarām. "Pūt, vējiņi!" ir maģisku pārdzīvojumu pilni mirkļi. Paldies visiem, kas kāpa Pūtvējiņu kalnā!"

Izrādes radošā komanda: režisors Elmārs Seņkovs, scenogrāfe un vizuālās koncepcijas autore Monika Pormale, kostīmu mākslinieki "Mareunrol's", horeogrāfi Agate Bankava un Jānis Purviņš, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti