Katlapa balvu šogad saņems aktieri Gundars Āboliņš un Jakovs Rafalsons

Šogad Žaņa Katlapa balvu saņems Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš – par izcilu māksliniecisku sniegumu Latvijas teātrī un kino, kā arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons – par izcilu darbu Latvijas teātrī, kino un LTV iestudējumos, informēja balvas rīkotāji – Tukuma novads.

"Abi mākslinieki ar saviem tēliem un skatuvisko šarmu patiesi iemieso vislabāko no teātra mākslas. Viņi izstaro labvēlību, inteliģenci, gaišu humoru un dzīves optimismu – īpašības, kas mums visiem tik ļoti nepieciešamas šī laika ģeopolitiskajos izaicinājumos," vērtē balvas piešķīrēji.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 20. oktobrī pulksten 14.00 Durbes pilī. Laureātus un klātesošos ar muzikālu priekšnesumu iepriecinās Elīna Šimkus un Vestards Šimkus. Tāpat svinīgajā ceremonijā piedalīsies Žaņa Katlapa balvas eksperts, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš.

Jau vienpadsmito gadu tiks pasniegta tradicionālā Žaņa Katlapa balva. Izcilais režisors, aktieris un teātra mākslinieku pedagogs Žanis Katlaps (1907.14.10. – 1968.13.11.) ir dzimis Tumes pagasta "Katlapos", pirmo izglītību un pirmās teātra iemaņas apguvis Tukumā. Viņš bija viens no mūsu pirmās brīvvalsts un arī pēckara okupācijas laika Latvijas vadošajiem skatuves māksliniekiem, kurš ar savu harismu iedvesmoja vairākas nākamās Latvijas teātra izcilības. Kārlis Sebris, Jānis Kubilis un Velta Līne ir tikai daži no viņiem.  

Apbalvojums 2013. gadā ieviests, lai popularizētu novadnieka Žaņa Katlapa personības apliecinātās vērtības un aktualizētu aktiera piemiņu Tukuma novada vēsturē. Ikreiz lūkojoties pēc balvas laureātiem, tiek meklēti tie mākslinieki, kas ar savu daiļradi ir spējuši skatītājus iedvesmot Latvijas nacionālo vērtību virzienā un ir stiprinājuši mūsu latvisko identitāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti