FOTO: Par gada izrādi nosaucot «Meistaru un Margaritu», Dailes teātris svin sezonas beigas

Dailes teātrī ar pašironisko koncertuzvedumu "Dailes sviests" un darbinieku sumināšanu svētdien, 16. jūnijā, noslēgusies teātra sezona. Par "Gada izrādi" teātra štata darbinieku balsojumā kļuvis igauņu režisoru Enes Līsas Semperes un Tīta Ojaso iestudējums "Meistars un Margarita", pavēstīja teātrī.

Par "Gada aktrisi" kļuvusi Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kura šajā sezonā redzama jauniestudējumos "Meistars un Margarita", "Eiridīke", "Leopoldštate", "Wintera stāsts", kā arī monoizrādē "Visas viņas". Balsojumā "Gada aktieris" balvu ieguvis Arturs Krūzkops. Šajā sezonā uz Dailes teātra skatuves viņš bija redzams jauniestudējumos "Meistars un Margarita", "Spīdolas nakts" un "Wintera stāsts".

Dailes teātra darbinieki šogad balsoja arī par "Gada simpātiju", un šo balvu saņēma aktrise Madara Viļčuka. Par "Gada dailēnieti" kļuvis mākslinieks noformētājs Edgars Kļaviņš. 

Teātra vadības atzinību saņēma teātra biroja vadītāja Baiba Peredistija, kā arī Dailes dekorāciju darbnīcu kolēģi. Skatuves apkopējas, Rota Stiebriņa un Mina Jakovļeva, tika sveiktas ar īpaši dāsnām ovācijām. Viņu profesionālais un kvalitatīvais darbs uzteikts arī šī gada maijā "The Guardian" publikācijā, rakstot par britu režisora Džefa Džeimsa pieredzi, strādājot Dailes teātrī. Tāpat īpaši sumināti tika skatuves meistari.

Teātris turpina tradīciju un godina kolēģus, kas teātrī nostrādājuši vairāk nekā 30 gadu, uzņemot viņus īpašā "Zelta fondā". Šogad "Zelta fondā" teātris uzņēma sieviešu kostīmu modelētāju Maiju Valheimu, kuru kolēģi sumināja ar sirsnīgām stāvovācijām.

104. sezonas noslēguma svinības ar dažādiem muzikāliem pārsteigumiem turpinājās līdz rīta gaismai uz Lielās zāles skatuves, kas bija arī simboliskas atvadas no līdzšinējiem skatuves dēļiem. Jau šovasar ar teātra sadarbības partneru, kokapstrādes uzņēmuma "Stiga RM", atbalstu vecā skatuves grīda tiks nomainīta ar jaunu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti